TERNAT - Kathleen Platteau neemt ontslag als schepen en gemeenteraadslid

TERNAT - Kathleen Platteau neemt ontslag als schepen en gemeenteraadslid

Kathleenplatteau_in_ep
Op de installatie van de gemeenteraad: Schepen Kathleen Platteau en rechts gewezen burgemeester Wachtelaer, die afzag van zijn mandaat in de gemeenteraad.
 
Hildevdc
Hilde Van der Cruys volgt Kathleen Platteau op in de gemeenteraad.
Timo
Timo Schoukens wordt drie jaar eerder schepen voor drie jaar
 

Kathleen Platteau van "Voor Ternat" neemt ontslag als schepen en gemeenteraadslid. Hilde Van der Cruys volgt haar op in de gemeenteraad. Het schepenambt wordt herverdeeld onder Kris De Meuter, Marc Faes en Anna Parys. Timo Schoukens wordt drie jaar vroeger schepen (maar blijft slechts drie jaar). UPDATE ONDERSTREEPT

Kathleen - dochter van de vroegere burgemeester Gerard Platteau - liet samen met gewezen burgemeester Wachtelaer de vroegere Lijst van de Burgemeester uiteenspatten om de nieuwe lijst "Voor Ternat" te beginnen. Lijsttrekker Wachtelaer liet voor de installatie van de gemeenteraad reeds weten niet te zullen zetelen in de gemeenteraad. Lijstduwster Platteau legde wel nog de eed af als schepen voor de volle zes jaar maar werpt na twee vergaderingen van het college reeds, om medische redenen, de handdoek in de ring. Volgens Het Laatste Nieuws had de schepen last van hartkloppingen. Zo'n snelle of onregelmatige hartslag kan te maken hebben met spanning, stress en emoties (angst, boosheid).

Derde opvolgster Hilde Van der Cruys komt nu in haar plaats in de gemeenteraad (de eerste en tweede opvolgers Kelly Asselman en Armand Van Malderen verzaken daarvoor). Hilde is voorzitster van de Lombeekse muziekvereniging Musikalo en kwam in 2012 al op de LVB-lijst.

Het schepenambt wordt verdeeld. Timo Schoukens, de gewezen uitbater van café De Nachtmis, komt nu direct voor drie jaar in het schepencollege in plaats van binnen drie jaar. Daarna komt Kris De Meuter, uitbater van Café Manu's in zijn plaats. Schepen Marc Faes, die na drie jaar zou stoppen als schepen, krijgt er een jaartje bij. En de laatste twee jaar gaat naar Anna Parys, dochter van gewezen burgemeester Ronald.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2019
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 22 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 16 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 10 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 10 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 09 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 07 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 04 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 02 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 28 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 27 jun 2019

archief