LENNIK / ROOSDAAL - Zonnelied breidt uit mede door Vlabzorginvest

LENNIK / ROOSDAAL - Zonnelied breidt uit mede door Vlabzorginvest

2019-01-25_lennik-_zonnelied_breidt_uit__1_b
 
Lennik-_zonnelied_breidt_uit__2_b
 

De Vlaamse Rand wordt gekenmerkt door een historische achterstand aan aanbod in de welzijns- en gezondheidssectoren. Globaal genomen is er weliswaar minder nood aan residentiële opvang- en ambulante begeleidingscapaciteit, maar anderzijds zorgen de hogere grond- en infrastructuurprijzen dat bestaande of nieuwe initiatiefnemers soms niet of slechts beperkt intekenen op de noodzakelijke Vlaamse uitbreidingsrondes.

 

Vorig jaar trad het ‘Vlabzorginvest-decreet’ inwerking, waarbij de provincie Vlaams-Brabant een centrale rol kreeg en de nieuwe werking geïntegreerd werd in het bestaande Vlabinvest, dat een specifiek grond- en woonbeleid voor Vlaams-Brabant ontwikkelt.

Jaarlijks wordt 2.500.000 euro voorzien voor het voeren van een specifiek investeringsbeleid in de sector van het welzijns- en gezondheidsbeleid voor Vlaams-Brabant, aldus Michel Doomst, die mee het initiatief nam in het Vlaams Parlement.

Een van de eerste vernieuwende projecten die gebruik kon maken van de nieuwe investeringssubsidie was Zonnelied. In Lennik zijn ze ondertussen begonnen met de uitbouw van een zorgcampus waar personen met een beperking kunnen wonen, werken en beleven. 

 

Het is onze betrachting als organisatie om projecten te realiseren dichtbij de buurt waarbij we samenwerken met de buurt. De bewoners en bezoekers voelen zich betrokken en werken aan een mooie integratie, aldus directeur Katleen Evenepoel.

In het najaar 2018 is Zonnelied gestart met de bouw van een nieuw gedeelte van de campus waar  plaats is voor 38 personen met een meervoudige beperking en/of complexe zorgnood. Deze nieuwbouw kan gerealiseerd worden, mede door de steun van Vlab-zorginvest. Zonnelied heeft een projectsubsidie van een kleine 300.000 € toegekend gekregen. 

Mede dankzij deze subsidie is het mogelijk om een project te realiseren voor zorgvragers die niet in een gewone woning kunnen wonen. De bewoners van onze nieuwbouw zullen allemaal heel specifieke infrastructuur nodig hebben en dat kost veel geld. 

Zonnelied voorziet bovenop deze aangepaste infrastructuur een multidisciplinair team dat dagelijks zal klaarstaan om de zorg te garanderen. 

We zijn ervan overtuigd dat dit project samen met de buurt en het netwerk van onze cliënten zal uitgroeien tot een prachtige plaats om te vertoeven.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 16 feb 2020
Guido Van Cauwelaert en Jean Trembloy | 15 feb 2020
Guido Van Cauwelaert | 14 feb 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 14 feb 2020
Guido Van Cauwelaert | 09 feb 2020
Guido Van Cauwelaert | 06 feb 2020
Guido Van Cauwelaert | 03 feb 2020

archief