TERNAT - Angels for angels overhandigt cheque

TERNAT - Angels for angels overhandigt cheque

Img_2232
 

Vanavond overhandigden de organisatoren van de benefietactie "Angels for angels" een cheque van 5064,12 euro aan de “vzw Kinderkankerfonds".

19 December was nog eens een heerlijk hartverwarmende avond voor Ternat. Een jaar lang had initiatiefneemster Fien Monsieur erover gebrainstormd en gepiekerd met Lieve Van Strijthem. Samen zochten ze medestanders om uiteindelijk vorm te geven aan “Angels for Angels”. Haar idee om een benefietavond te organiseren voor “vzw Kinderkankerfonds” werd een voltreffer. Een overvolle Sint-Gertrudiskerk met aandachtige en enthousiaste cultuurminnaars zullen dit getuigen want zij kwamen zeker aan hun trekken via dit multidisciplinair gebeuren. Fien had immers geen moeite gespaard om tal van kunstenaars rond zich te scharen. Haar vrienden en collega’s ceramisten ontwierpen ontelbare beelden rond het thema “Angels”. In het muzikale luik kwamen die andere “Angels” aan bod : leerlingen uit de balletklassen van de “Kunstacademie August De Boeck” dansten op muziek gebracht door harmonieorkest “Musate”. Deze meisjes waren de figuurlijke vertegenwoordigers van minder fortuinlijke kinderen die moeten vechten tegen die verschrikkelijke ziekte.

Tijdens de pauze konden 361 aanwezigen van een glaasje bubbels genieten in een geïmproviseerde bar buiten de kerk. Hiermee kwam de beurs, die vanavond werd overhandigd, al flink bol te staan. Michael Heaven en zijn Unlimited Strings sloten de avond af en brachten het publiek bij momenten in de gepaste Kerstsfeer. Een woord van dank aan alle vrijwillige medewerkers is hier zeker op zijn plaats : Eredeken De Ridder en zijnparochieploeg, Kunstacademie August De Boeck, Musate, presentatrice Ann Platteau. De
organisatoren willen expliciet toenmalig Schepen van Cultuur Rutger Belsack bedanken die dankzij een zeer gulle gift van 1200 euro de beurs vulde tot een bedrag van 5064,15 euro.

Proficiat Fien en Lieve !

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 12 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 11 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 07 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 31 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 22 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 18 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 16 jul 2019

archief