TERNAT - Voetbalclubs KFC Wambeek en KSKLT slaan handen in elkaar

TERNAT - Voetbalclubs KFC Wambeek en KSKLT slaan handen in elkaar

Knip_handen_in_elkaar_dsc_0856
De voetbalploegen van Wambeek en Ternat slaan de handen in elkaar en zullen met de steun van de gemeente hun project uitbouwen. Vlnr Schepen Timo Schoukens,Jos Donvil van KFC, schepen Desmet, burgemeester Vanderhasselt, schepen Borremans en Pol Vander Putten van KSKLT.
 
Ksklt_pieter_verhasselt_img_2284
Pieter Verhasselt van KSKLT kwam de fusieplannen gisteren op een gemeenteraadscommissie reeds toelichten.
Knip_toeschouwers_dsc_0849
Ook gewezen burgemeester en oud voorzitter van KSKLT Ronald Parys (midden), was aanwezig en is blij met de fusie.
Dsc_0852
Vlnr Schepen van Sport Timo Schoukens, Jos Donvil van KFC Wambeek, burgemeester Vanderhasselt en Paul Vander Putten van KSKLTernat.
 

De Voetbalclubs van Wambeek en Ternat fusioneren. Volgend jaar zullen ze met het stamnummer van KFC met een gezamenlijke ploeg aan de competitie deelnemen. De constructie werd gisteren tijdens een gemeenteraadscommissie en deze morgen aan de pers voorgesteld.KFC Wambeek Ternat, dat is de nieuwe naam waaronder vanaf het seizoen 2019-2020 gevoetbald zal worden in Wambeek en Ternat. De nieuwe club kiest als  slogan “Voetbal voor iedereen van hier”.

Focus op Ternatse jeugd

Jos Donvil, voorzitter van KFC Wambeek: “ Door de stap te zetten naar een fusieploeg halen we heel wat knowhow binnen op vlak van jeugdopleiding. KSKL Ternat speelt immers al geruime tijd provinciaal en interprovinciaal voetbal. Daar kunnen de spelers van KFC Wambeek vanaf volgend jaar al mee van profiteren. De nieuwe club legt dan ook de focus op jeugdopleiding en wil er zo voor zorgen dat onze spelers via de best mogelijke opleiding kunnen doorstromen naar de eerste ploeg. Door deze fusie kunnen we de concurrentie aan met de ons omliggende ploegen die voetbal op een hoger niveau aanbieden dan wijzelf. Tegelijkertijd wens ik te benadrukken dat we ook op regionaal vlak ons aanbod blijven behouden. Iedereen zal dus op zijn niveau kunnen spelen in Wambeek. ” 

Timo Schoukens, schepen van sport: “Door het groeperen op één site in Wambeek kunnen de investeringen in infrastructuur beter renderen. Op die manier kunnen onze voetbalverenigingen ook in de toekomst aantrekkelijk blijven en de concurrentie aangaan met de omliggende gemeenten." Ook gewezen burgemeester en oud voorzitter van KSKLT Ronald Parys is tevreden met de fusie. Burgemeester Vanderhasselt loofde ook de inzet van de vroegere schepen van sport, Rutger Belsack.

Paul Van der Putten, voorzitter van KSKL Ternat: “We kampen bij KSKL al enige tijd met infrastructuurproblemen voor onze jeugdopleiding. Naast het feit dat onze velden in Sint-Katherina-Lombeek momenteel te koop staan is het ook zo dat we voor zware investeringen stonden voor nieuwe kleedkamers en een nieuwe kantine op de jeugdsite. Doordat de jeugdopleiding van de fusieploeg volledig gelokaliseerd wordt in Wambeek kunnen onze jeugdspelers hun opleiding nu ook in de best mogelijke omstandigheden voortzetten bij de nieuwe  fusieclub. Bovendien wordt er tegen volgend seizoen, dankzij de steun van de gemeente en een financiële inspanning van de fusieclub, een bijkomend kunstgrasveld aangelegd, en dat naast de reeds eerder geplande uitbreiding van de kleedkamers. Daarnaast kunnen we voor de eerste ploeg blijven gebruik maken van het sportcomplex in Ternat, waardoor we ook op dat gebied één van de mooiste accommodaties hebben in onze reeks. ”andere voetbalopleidingen in onze omgeving.”

Een project met ambitie

De ambitie van de nieuwe fusieclub is groot. Zo wordt er al volop gewerkt aan het aanbieden van G-voetbal en een nieuwe veteranenploeg. Door de bestaande samenwerking met FC Dames Ternat, die ook blijven spelen op de site in Wambeek, kan iedereen die wenst tevoetballen in Ternat binnenkort terecht op de site van Outdoor Ternat in Wambeek. De nieuwe club mikt op een ledenaantal van ongeveer 350 jeugdspelers verspreid over 26 à 32 jeugdploegen en 150 senioren.

Uiteraard zal de fusie van beide clubs ook gevolgen hebben voor de ploegen die uitkomen in tweede en vierde provinciale. De gesprekken hierover worden eerstdaags gevoerd met de betrokken spelers, trainers en stafleden.

Op het einde van dit seizoen beginnen de werken voor de aanleg van een tweede kunstgrasveld en voor de uitbreiding van de kleedkamers in Wambeek. Dit alles zou afgerond moeten zijn tegen de start van het nieuwe seizoen.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2019
Guido Van Cauwelaert
GVC
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 28 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 24 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 13 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 okt 2020

archief