TERNAT - Fotoboek over bevallingen

TERNAT - Fotoboek over bevallingen

Img_2307
 

Fotografe Katleen Van Vaerenbergh uit Sint-Katherina-Lombeek fotografeerde een jaar lang bevallingen en maakte er een prachtig fotoboek mee.

"Als 18-jarige stond ik voor een dilemma: vroedvrouw worden, psychologe of  journalistiek studeren", vertelt Kathleen. "Het werd het laatste, maar na mijn studies ontdekte ik dat beelden me minstens evenveel passioneerden als tekst. Op mijn visitekaartje staat intussen al jaren grafiste. Sinds 2006 combineer ik grafisch ontwerp in bijberoep met mijn job op de communicatiedienst van de NMBS.


Het leven was in tussentijd niet altijd even mals en fotograferen werd mijn eilandje van rust. In mijn hart ben ik daardoor al langer fotografe, maar in 2018 mocht ik het ook officieel aan mijn visitekaartje toevoegen". vervolgt Van Vaerenbergh.

Kinderfotografie voelt voor haar het meest natuurlijk aan. "Bij mijn eigen kroost leg ik graag de momenten vast waarop ze gewoon zichzelf zijn. Die authentieke beelden zoek ik ook bij andere kinderen als ik hen fotografeer. Mijn fotoproject 'Navelstreng' maakte de cirkel voor mij helemaal rond. Er is niets mooier dan getuige zijn van de geboorte van een kind. En zo vallen alle wegen die ik als 18-jarige wou bewandelen samen", besluit ze.

Navelstreng

In één jaar tijd stond Kathleen aan de zijde van 15 mama's tijdens hun bevalling. "Ik zag hoe krachtig vrouwen zijn, hoe ze helemaal in zichzelf keren om hun kind te baren, hoe de hoogste gradatie van geluk er uitziet". Haar foto's en verhalen bundelde ze in een boek van honderd pagina s, dat de toepasselijke naam Navelstreng meekreeg.


Hoe bestellen?
Mail je bestelling met je naam en adresgegevens door naar navelstreng@kathleenvanvaerenbergh.be
Voer een overschrijving van €30 (bij afhaling in Ternat) of €36,70 (bij verzending)
naar rekeningnummer BE69 7340 1637 0878. Je boek wordt verzonden na ontvangst van de betaling.

Tentoonstelling

Nog tot 30 april loopt er ook een tentoonstelling met foto s van Kathleen Van Vaerenbergh in het Medisch Centrum in de Kerkstraat 48 in Sint-Katherina-Lombeek

Meer info op haar website

kathleenvanvaerenbergh.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 12 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 11 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 07 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 31 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 22 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 18 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 16 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 10 jul 2019

archief