TERNAT - Vier gepensioneerde leerkrachten weer voor de klas in Sint-Angela

TERNAT - Vier gepensioneerde leerkrachten weer voor de klas in Sint-Angela

Img_2724
Christa Roesems, links, springt als gepensioneerde leerkracht in om zieke collega's in Sint-Angela te vervangen. Ook al heeft ze het al druk met haar ontwikkelingsproject in Congo en het lokaal organiseren van allerlei activiteiten zoals Werm Loemek (foto).
 

Vlaanderen kampt met een lerarentekort. En ook in het Sint-Angelainstituut zag men zich genoodzaakt een beroep te doen op vier gepensioneerde leerkrachten om een trimester in te springen. Dat komt omdat vijf leerkrachten langdurig ziek zijn. 

Oud-leerkrachten Christa Roesems (63), Herwig Stoelzaet (63), Lut Valcke (64) en oud-directeur Guido Van Den Cruyce (64) zijn respectievelijk vier, drie, twee en één jaar geleden met pensioen gegaan. Nu vallen ze in voor de vakken Engels, godsdienst en wiskunde. Ze geven tot eind mei les en mogelijk wordt de termijn zelfs verlengd.

“Ik ben geschrokken dat de nood zo hoog was”, zegt Christa Roesems in de krant Het Nieuwsblad. “Ik heb lang in het onderwijs gestaan en dit heb ik nog nooit meegemaakt. Maar ik heb niet getwijfeld om in te springen, omdat ik ook niet wou dat leerlingen een trimester geen Engels zouden krijgen. De enige moeilijkheid was om het ingepland te krijgen in de drukke agenda van een gepensioneerde”, zegt ze. “Ik maak hier graag tijd voor, al ben ik wel blij dat het om een halftijdse job gaat. Gelukkig heb ik in avondschool op Kruikenburg een schooljaar Engels gevolgd, omdat ik wou bijblijven en merkte dat ik mijn woordenschat aan het verliezen was.”

Christa is o.a. actief als bezieler van een ontwikkelingsproject in Congo. Daarvoor komt ze ook elk jaar naar de school om de leerlingen erover te vertellen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 17 jul 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 jul 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 jul 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 10 jul 2020
Guido Van Cauwelaert | 26 jun 2020

archief