TERNAT - Voorstelling nieuw seizoen CC De Ploter

TERNAT - Voorstelling nieuw seizoen CC De Ploter

Persconferentie_seizoen_2019-20
Timo Schoukens (schepen van Vrije Tijd) Bea Vansteelandt (stafmedewerker CC De Ploter), Martijn Gunst (Programmator CC De Ploter) Ines Swaelens (Voor Ternat) Betty De Geyndt (CD&V) Frank De Block (directeur CC De Ploter) Yannick Pellegrin (tekenaar) Fred Dielens (Volks)
 

CC De Ploter in Ternat heeft opnieuw een bijzonder gevarieerd cultuurseizoen geprogrammeerd voor 2019-2020. Ze bieden nog meer dan ooit een blik op de wereld, met talent van eigen bodem als ook talent uit alle windstreken én een nieuw concept van belevingsdagen.

 

Het is ook lokaal tekentalent Yannick Pellegrin dat dit jaar de seizoensbrochure onder handen genomen heeft.

 

Ze openen het seizoen met het totaalspektakel ‘Ezels van Bruegel’, een ode aan de briljante schilder, geschreven, gecomponeerd, geproduceerd en uitgevoerd met talent vanuit het hele Pajottenland. Later pakken ze opnieuw uit met een groots cocreatieproject met de lokale harmonie Musikalo, die na hun eerder spektakels ‘Stuk’ en ‘Ware Vrienden’, deze keer nog veel andere verenigingen en de basisschool De Droomgaard rond zich verzameld heeft in het hedendaags sprookje ‘Er was eens’. En er is ook de nieuwe Boris-jongerentheaterproductie komend seizoen.

 

In de avondprogrammatie zijn Scala, Jef Neve, Marble Sounds, Guy Swinnen of Vitaly Shamoshko de muzikale parels om naar uit te kijken. Lachen kan dan weer met: Xander De Rycke, Veerle Malschaert, Bart Cannaerts of Kamagurka & Herr Seele.

De theaterliefhebbers komen volgend seizoen aan hun trekken met klasbakken als: Johan Heldenbergh, Lynn Van Royen, Sien Eggers of Herbert Flack.

 

Ze hebben ook opnieuw een familie-aanbod dat deze keer zowat alle muzische vormen omvat: van woordeloos figurentheater tot dans en een bewerking van Shakespeare. En ze treden ook buiten de schouwburg met opnieuw een voorstelling in het park van Kruikenburg en een voorstelling voor de allerkleinsten in de crèche.

 

Nieuw volgend jaar zijn de belevingsdagen: dagen waar je met workshops en andere activiteiten volledig kan onderdompelen in thema’s als ‘overleef de winter, haal de zomer in huis’ of ‘creatief herstellen.’

 

Ze werken ook verder de residentie-werking uit waarbij ze artiest te gast hebben en zijn ‘ding’ laten doen in de gebouwen. In ruil delen zij zo hun publiek een inkijk in zo’n maakproces en zoeken ze naar een verbindingen tussen de maker en de lokale gemeenschap.  

 

Treed volgend seizoen binnen in de wereld van verwondering!

 

8 juni – 8u start van de verkoop abonnementen, zowel online als aan de kassa

15 juni -8u start van de verkoop van losse tickets, zowel online als aan de kassa

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 05 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 01 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 28 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mei 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 24 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 23 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 19 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 09 mei 2020

archief