TERNAT - CD&V-Volks en Voor Ternat willen gemeenteschool Nieuwbaan verkopen aan katholiek onderwijs

TERNAT - CD&V-Volks en Voor Ternat willen gemeenteschool Nieuwbaan verkopen aan katholiek onderwijs

Img_2800
Het personeel van de school zette een filmpje op de Facebookpagina en vraagt om dit zoveel mogelijk te delen.
 

De meerderderheid van CD&V-Volks en Voor Ternat heeft aan het personeel van de Gemeentelijke Basisschool De Kiem op de Nieuwbaan in Lombeek-Den Bos meegedeeld dat men van plan is hun school over te laten aan de Katholieke school van de Dahlialaan. Leerkrachten en ouders reageren verontwaardigd en organiseren een protestbetoging aan het gemeentehuis donderdag. Op de Facebookpagina van De Kiem werd een filmpje geplaatst waarin de leerkrachten hun verontwaardiging uitschreeuwen. Er werd ook een petitie gestart voor het behoud van de gemeenteschool. Dinsdag staat er een princiepsbeslissing op de agenda van de gemeenteraad. Vanavond vergadert High Five, de groep achter politieke fractie Voor Ternat, over de zaak. (Update)

 

De uiteindelijke beslissing om de gemeenteschool over te dragen aan het katholieke net moet worden genomen door de gemeenteraad. Als de gemeenteraad die beslissing neemt dan moeten niet-katholieke ouders hun kinderen vanaf september 2020 naar de officiële scholen van Ternat, Wambeek of Liedekerke sturen. Volgens de onderwijswet is de vrije schoolkeuze zogezegd gewaarborgd omdat de gemeenteschool van de Nieuwbaan net geen 6 km verwijderd is van Basisschool Horizon in Ternat.

Er werd een petitie gestart voor het behoud van de gemeenteschool. 

Stuur deze petitie door naar je vrienden:
 

De Kiem Lombeek blijft gemeenteschool

Het college besliste om de gemeenteschool De Kiem Lombeek vanaf 1 september 2020 over te dragen naar het vrij onderwijs - De Droomgaard, inclusief de sluiting van de school op de Nieuwbaan in 2023.
Ouders noch school werden betrokken bij deze beslissing. De schoolraad gaf op 17 juni, na de eerste communicatie door het college over hun beslissing, een negatief advies. Wij vragen uitdrukkelijk respect voor de keuze voor het gemeentelijk onderwijs die ouders gemaakt hebben. Een keuze die gewaarborgd moet zijn voor de hele duur van de schoolloopbaan in het basisonderwijs. Treden jullie onze visie bij? Teken dan onze petitie. Samen staan we sterk, samen voor De Kiem!


 

https://secure.avaaz.org/nl/community_petitions/Schoolbestuur_-_gemeenteraad_Ternat_De_Kiem_Lombeek_blijft_gemeenteschool/?tIIHdmb

 

Eerder verschenen :

Leerlingen De Kiem ruimen zwerfvuil

Taalstimulerend spelmateriaal voor De Kiem

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 01 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 28 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 24 mei 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 23 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 19 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 09 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 mei 2020

archief