TERNAT - High Five verontwaardigd over werkwijze gemeente in dossier gemeenteschool

C21

TERNAT - High Five verontwaardigd over werkwijze gemeente in dossier gemeenteschool

Img_2806
Yo De Beule, woordvoerder van High Five (vooraan op de foto) liet weten dat de beweging verontwaardigd is omdat het college zonder enig overleg heeft gehandeld in het dossier gemeenteschool.
 

High Five, het burgerinitiatief achter meerderheidspartij Voor Ternat is verontwaardigd over de manier waarop de meerderheid heeft gehandeld in het dossier van de gemeenteschool, zonder enig overleg. Dat laat woordvoerder Yo De Beule van High Five weten.

Persbericht 19.06.20 van Burgerinitiatief High Five 

‘Luisteren naar de burger is cruciaal’

In het dossier rond basisschool De Kiem is opnieuw gebleken dat het cruciaal is om in ingrijpende dossiers goed naar burgers te luisteren. High Five hoopt de terechte verontwaardiging van burgers nu te kunnen ombuigen naar een echt overlegmodel. 

High Five staat voor transparantie, inspraak en participatie. Het dossier rond basisschool De Kiem leent zich bij uitstek tot zo een participatief traject met de scholen, leerkrachten en ouders. Het burgerinitiatief High Five is dan ook verontwaardigd over hoe er in dit dossier gehandeld is. 

Kans voor de toekomst

Intussen is het dossier van de agenda van de gemeenteraad gehaald. Dat opent mogelijkheden om vanaf nu rond de toekomst van de Ternatse scholen een andere weg te bewandelen.

High Five ziet in deze crisis een kans om een manier van werken uit te denken die we voortaan kunnen gebruiken in alle ingrijpende dossiers. Bij de opmaak van het Masterplan voor de Ternatse scholen wil High Five de gemeente alvast ondersteunen bij het organiseren van de participatie. 

Wil je meewerken: meerweten@highfive-ternat.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief