TERNAT / REGIO - Ezelsoor, de gratis boekenkaftdag

TERNAT / REGIO - Ezelsoor, de gratis boekenkaftdag

Ontwerpen_ezelsoor_1
 

Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar hoeven tijdens de grote vakantie niet op zoek te gaan naar kaftpapier. In de eerste week van september kunnen zij tijdens Ezelsoor, de gratis boekenkaftdag, hun boeken kaften met origineel kaftpapier. Dit papier werd ontworpen door kinderen en jongeren uit de verschillende deelnemende gemeentes.

 

Naast het kaften van boeken, gaan er ook heel wat andere activiteiten door: er zijn (strip)tekenaars die je boek of schrift personaliseren en er zijn creatieve of muzikale workshops. Ook verschillende verenigingen (waaronder de jeugdverenigingen) stellen er hun werking voor.

 

Ternat verwelkomt op woensdag 4 september (12u-16u in JC Puls) tekenaars Pjotr Cornelis, Leslie Saurus en Axel Janssens. Voor animatie en begeleiding zorgen o.a. Musate en Musikalo, de chiromeisjes en -jongens Lombeek, scouts Ternat en KLJ Wambeek, Gezinsbond, Oxfam Wereldwinkel en praatcafé Ternat.

 

In meer dan 29 gemeentes
De eerste editie van Ezelsoor vond plaats in 2010 in Halle en Bierbeek. Intussen breidde de groep Ezelsoor-partners stevig uit. In 29 gemeentes (uit Vlaams-Brabant, Brussel en Oost-Vlaanderen) werken verschillende diensten samen aan een gezinsvriendelijke programma voor +6-jarigen. Banden worden gesmeed tussen cultuur -of gemeenschapscentrum en de bibliotheek, de jeugddienst en/of de integratiedienst.


Dit zijn de deelnemende gemeenten aan Ezelsoor 2019: Aarschot, Asse, Dilbeek, Drogenbos, Erpe-Mere, Galmaarden, Gooik, Halle, Herent, Herne, Herzele, Kraainem, Laken, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Machelen, Meise, Molenbeek, Ninove, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Gillis, Ternat, Wezembeek-Oppem, Zaventem en Zemst.


Programma en ontwerpen kaftpapier online

Op www.ezelsoor.info kan je het volledige programma van de 29 gemeentes raadplegen en kan je de verschillende ontwerpen van het kaftpapier ontdekken.


Je vindt er ook alle (praktische) informatie en contactgegevens per deelnemende gemeente.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 28 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 24 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 23 mei 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 19 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 09 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 mei 2020

archief