WAMBEEK – ‘FEEST VAN DE NATUUR’

WAMBEEK – ‘FEEST VAN DE NATUUR’

Sh2_6695__large_
 
Sh2_6629_01__large_
 
Sh2_6735_01__large_
 
Sh2_6702__large_
 
Sh2_6728__large_
 
Sh2_6739__large_
 
Sh2_6756__large_
 
Sh2_6774__large_
 
Sh2_6789__large_
 
Sh2_6652_01__large_
 

Iedereen was dit weekend van harte welkom op de prachtig gelegen Hoeve Aarde Oase te Wambeek. Vier cursisten - die de cursus natuurgids georganiseerd door Natuurpunt Ternat, Roosdaal en Liedekerke volgen - toonden via gratis natuur gerelateerde workshops hun afstudeerproject :

  • Natuur & Beweging door Karine Lefevre

  • Natuur & Literatuur door Christine De Mey

  • Naturefullness door Frank Polders

  • Midzomer omkadering door Karen Wijnant

Na het verwelkoming- en kennismakingswoordje, ging Karine van start met een ontspannende Qi Gong sessie met bamboe stok buiten in dit unieke kader, waarna de gezonde honger (én dorst) gestild kon worden dankzij de biofoodtruck die voorzien was.

In de koele pianozaal bracht Christine samen met enkele medecursisten de luisteraars in vervoering door prachtige passages te lezen uit verschillende literaire werken die elk op hun manier de schoonheid en het wonder van de natuur verwoorden.

Vervolgens nam Karen over en was het tijd om dit midzomermoment uitbundig te vieren met de gebruikelijke dans en muziek getooid met fleurige bloemenkransen in het haar. Gelegenheidsdansers en muzikanten brachten de feestelijke ‘Margriet’ rond de Meiboom waar zij dankzij Volksdansgroep Pajottenland uit Sint-Ulriks-Kapelle over konden beschikken. Vervolgens werden de toeschouwers uitgenodigd om met hen mee te dansen.

Tot slot konden alle aanwezige gasten nog intens proeven van Naturefullness, de workshop van Frank, die met hen het verkoelende bos introk om de deelnemers uit te nodigen de natuur met al hun zintuigen te beleven. Na afloop creëerden ze samen in stilte ook nog een prachtige mandala met natuurlijke elementen.

Deze voor alle aanwezigen onvergetelijke en zonovergoten dag werd enthousiast afgerond met een tweede midzomermoment, dankzij Karen. De hele dag lang zorgde Dieter Van Obbergen voor muzikale omkadering en de allerjongsten konden terecht bij Laura Taelemans voor aangepast vertier.

Het werd een schitterende start van de zomer voor zowel de deelnemers als voor deze vier natuurgidsen in spe. Zij danken alvast de vele vrijwilligers en hun medecursisten die samen met hen dit ‘Feest van de Natuur’ tot een onvergetelijke dag maakten!

FB pagina: Hoeve Aarde Oase

www.aarde-oase.com 


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 19 jan 2021
Guido Van Cauwelaert | 13 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021
Guido Van Cauwelaert | 31 dec 2020
Guido Van Cauwelaert | 29 dec 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 dec 2020

archief