TERNAT - Brug over de beek in de Heirbaan moest wel degelijk dicht voor de veiligheid

TERNAT - Brug over de beek in de Heirbaan moest wel degelijk dicht voor de veiligheid

Img_2943
De burgerlijk ingenieur van het studiebureau dat de stabiliteitsstudie uitvoerde, stelde structurele gebreken vast aan de brug.
 

In tegenstelling tot wat deze week in de krant Het Laatste Nieuws gesuggereerd werd moest de brug over de beek in de Heirbaan vier jaar geleden wel degelijk gesloten worden voor autoverkeer om de veiligheid te waarborgen. De conclusies van de uitgevoerde stabiliteitsstudie lieten burgemeester Parys geen andere keuze. De muur onder de brug was volledig weggespoeld zodat het landhoofd de brug nog nauwelijks ondersteunde.

Het schepencollege liet de muur heropmetsen zodat het gevaar voor het wegspoelen van het landhoofd verdween. Maar ook de brug zelf vertoont structurele gebreken. Zo ligt de wapening bloot waardoor die verroest is. Daarom werd indertijd beslist om er nog enkel fietsverkeer over toe te laten.

Zwaar vrachtverkeer niet gewenst in de Heirbaan

De nieuwe burgemeester wil er nu opnieuw zware vrachtwagens over laten rijden. Hij doet dat op basis van een "belastingproef" die werd uitgevoerd en waarbij een gewicht (bijvoorbeeld een vrachtwagen) op de brug wordt geplaatst en wordt gemeten hoeveel de brug zich verzet. Dat viel mee maar dat doet natuurlijk niets af aan de structurele gebreken die door de burgerlijk ingenieur van het studiebureau dat de stabiliteitsstudie opstelde, werden vastgesteld.

Zwaar vrachtverkeer over de brug toelaten lijkt dan ook geen goed idee en moeilijk verenigbaar met het statuut van "fietsstraat" dat men aan de Heirbaan wil geven.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 26 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 11 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 05 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 01 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 28 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 24 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 23 mei 2020

archief