TERNAT - Onthaalouders na 30 jaar op pensioen

TERNAT - Onthaalouders na 30 jaar op pensioen

Pensioen_liliane_en_brigitte
 

Onthaalouders Brigitte en Liliane werden door Infano vzw in de bloemetjes gezet. Zij gaan na 26 en 29 jaar kindjes opvangen op pensioen en werden bedankt voor alle jaren inzet. De collega-onthaalouders bij Infano waren erbij om te vieren.

 

Liliane Paesmans (65) begon op haar 35e als onthaalouder om voor haar eigen kinderen te kunnen zorgen. Dertig jaar en zestig kinderen later heeft ze hier nog geen moment spijt van gehad. “Ik wou thuisblijven om mijn eigen kinderen te kunnen opvoeden, maar ik vond het zo leuk dat ik besloten heb om ook andere kinderen op te vangen. Gelukkig kreeg ik hierbij veel steun van mijn gezin, want het is tenslotte in je eigen huis dat de kinderen worden opgevangen.”

 

Opvolging verzekerd

Brigitte Van Roy (58) stopt na 26 jaar als onthaalouder. Ook zij is dankbaar dat haar gezin haar steunde. Brigitte: “In totaal heb ik een honderdtal kinderen opgevangen in heel mijn carrière. Mijn oudste opvangkindje is nu 26 jaar. Ik kan het mij bijna niet voorstellen hoe snel het gaat, maar ik zou het zeker opnieuw doen.”

 

Na tien jaar kreeg Brigitte ook steun van dochter Els, die mee onthaalmoeder werd. Zij staat er vanaf september alleen voor. Els: “Het is heel spannend om nu alles alleen te moeten doen, maar ik weet dat ik altijd op mijn mama kan rekenen als ik hulp nodig heb. Zij leerde mij tenslotte de kneepjes van het vak.”

 

Wie ook zin heeft om onthaalouder te worden kan voor meer info of om aan te sluiten terecht bij de dienst Onthaalouders van Infano vzw via dvo@infano.be of 02/582.72.62.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 26 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 11 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 05 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 01 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 28 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 24 mei 2020

archief