TERNAT - Nieuwe pastoor draagt eerste mis op in Wambeek

TERNAT - Nieuwe pastoor draagt eerste mis op in Wambeek

Mis_chris_butaye_wambeek_022_80pc
 
Mis_chris_butaye_wambeek_011_80pc
E.H. Chris Butaye, ontving uit de handen van het oudste lid van de Wambeekse kerkraad, Alfons Vonck, symbolisch de sleutel van de kerk, zoals de traditie het wil.
 

De nieuwe pastoor voor de Ternatse parochies, E.H. Chris Butaye, heeft op zaterdag 7 september in Wambeek zijn eerste mis in de zone De Kruik opgedragen. Hij ontving uit de handen van het oudste lid van de Wambeekse kerkraad, Alfons Vonck,  symbolisch de sleutel van de kerk, zoals de traditie het wil.

Namens de parochie Wambeek werd een verwelkoming uitgesproken, Deze luidde als volgt

Eerwaarde Heer Pastoor,
Beste Chris,
 
Namens onze parochiale geloofsgemeenschap en alle parochiale medewerkers - de leden van de kerkfabriek, de parochieploeg, de catechisten, de lectoren, het zangkoor en orgelist , de onderhoudsploeg en alle andere losse medewerkers - van harte welkom in onze Sint-Remigiusparochie Wambeek.
 
U bent voor ons nu nog wel een onbekende, maar we hopen dat dat snel veranderen zal. Sommige parochianen hebben wel al kennis met jou gemaakt, en ik heb hen niet horen klagen. Dus dat is al een goed teken.
 
Geboren te Overijse in een gezin van 4 kinderen, afgestudeerd als burgerlijk ingenieur, 4 jaar later priesteropleiding in Namen, nadien pastoor benoemd in 2 Waalse dorpjes en tot eind vorige week pastoor te Durbuy en kapelaan van het Mariaheiligdom te Beauraing. En nu de verhuis naar Ternat.
De noodkreet van het priestertekort in het bisdom Vlaams-Brabant heeft u bereikt … en u hebt gehoor gegeven aan Gods wil om pastoor van Groot-Ternat te worden.
 
In het landschap van zonale parochies zijn we verheugd dat het Aartsbisdom onze zone “De Kruik” alsnog  een pastoor toegewezen heeft, een gegeven dat een 10-tal maanden door het bisdom voor onmogelijk werd geacht .U wordt vanaf 1 september 2019 als pastoor Chris Butaye genotuleerd in opvolging van pastoor Jozef De Ridder.
 
We weten het: er wacht u een zware taak met de verantwoordelijkheid voor de 4 Ternatse parochies , en wie weet wat komt er in de toekomst nog bij. We gunnen u graag de tijd om Ternat en de parochies te leren kennen in hun verscheidenheid en verbintenissen, de nodige tijd om te overleggen en te organiseren.
 
U bent een fervent fietser, langs de Ternatse wegen en paden zal u het Ternatse volkje spoedig leren kennen. Het zijn Pajottenlanders waarmee het goed samenleven is. We weten dat de geloofsgemeenschappen en de  medewerkers in de parochies met u opbouwend en positief willen en zullen samenwerken om het parochiale samenzijn levendig te houden. Samen kunnen we sterk zijn. U bent jong en sterk  om de toegewezen zware lasten te dragen… en hopelijk zijn vele parochianen bereid u daarbij te helpen.
Kortom, in onze Ternatse parochies begint met u als de nieuwe pastoor een nieuw parochiaal tijdperk van samenwerking en overleg, van zich voluit geven voor een geloofsgemeenschap van verbondenheid en vertrouwen, van samen lief en leed delen..
 
We vertrouwen op de kracht van ieders geloof en kunnen om er het beste van te maken, om te groeien en bloeien, om samen steeds weer de kernboodschap te beleven waarvoor we een geloofsgemeenschap vormen.
 
Het is een oud gebruik dat bij de aanstelling van de nieuwe pastoor hem de sleutel van de parochiekerk overhandigd wordt. Dat willen we niet veranderen. Pastoor Chris, onze parochiegemeenschap begroet jou hier van harte om te zijn:
onze voorganger,
onze behoeder,
onze herder.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 10 jul 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 26 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 11 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 05 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 01 jun 2020

archief