TERNAT – Nog acht maand werken op Assesteenweg. Doorgang fietsers verzekerd volgens AWV

TERNAT – Nog acht maand werken op Assesteenweg. Doorgang fietsers verzekerd volgens AWV

Img_20190821_105136
AWV garandeert ook dat er een doorgang voor fietsers zal zijn, ook al zullen die af en toe moeten afstappen en te voet gaan. De huidige signalisatie horende bij de werken van de nutsmaatschappijen is een gevolg van de vergunning die de gemeente daarvoor heeft afgeleverd, zegt AWV
 
Img_20190821_105052
 
Plan4fasen
 
Groteomleiding
 
Het Agentschap Wegen en Verkeer start, onder voorbehoud van onvoorziene (weers)omstandigheden, vanaf maandag 30 september met de herinrichtingswerken van de Assesteenweg (N285) en het op- en afrittencomplex van de E40. Op 18 september organiseert AWV een informatiemoment in het gemeentehuis. Ook via de website van AWV krijg je informatie en in principe zou alle informatie ook ter beschikking moeten zijn op de Vlaamse hinderkaart van www.geopunt.be. AWV garandeert ook dat er een doorgang voor fietsers zal zijn, ook al zullen die af en toe moeten afstappen en te voet gaan. De huidige signalisatie horende bij de werken van de nutsmaatschappijen is een gevolg van de vergunning die de gemeente daarvoor heeft afgeleverd, zegt AWV.
VERKEERSLICHTEN
In een eerste fase (1A), die ongeveer een maand zal duren, komen er verkeerslichten ter hoogte van het kruispunt met de Nattestraat en beurtelings verkeer in de twee richtingen. De volgende vier maanden (1B) werkt men met twee versmalde rijstroken. Tijdens deze periode gebeurt de aanleg van de riolering onder en de  opbouw van de wegenis (fundering, asfalt, boordsteen en fietspad) van de rijstrook richting Ternat over de gehele lengte van de werfzone. Tijdens de daaropvolgende drie maanden worden de wegenis- en rioleringswerken richting Asse uitgevoerd. Dat gebeurt telkens voor een deel van de zone. Wanneer de op- en afritten van de E40 precies afgesloten worden, ligt op dit moment nog niet vast, maar Wegen en Verkeer tracht deze momenten telkens samen te laten vallen met een verkeersluwere vakantieperiode in het voorjaar van 2020 om de hinder voor het verkeer zo minimaal mogelijk te houden.
FIETSERS
Tijdens de werken zal er een afgeschermde zone ter beschikking gesteld worden voor de zwakke weggebruikers. Fietsers en voetgangers langs de werfzone worden steeds afgeschermd van het autoverkeer op de versmalde rijstroken door een verlaagd hekwerk. Het zal evenwel over bepaalde stroken noodzakelijk zijn dat de fietser zijn fiets in de hand neemt om veilig de werfzone te kunnen passeren, zegt het Agentschap Wegen en Verkeer.
BORDEN MET REISTIJD
Om de weggebruikers die via de Assesteenweg rijden een idee te geven van de reistijd via de werfzone plaatst Wegen en Verkeer op de kruispunten met de invalswegen, de Brusselsesteenweg (N9) en de Ninoofsesteenweg (N8), mobiele tekstkarren. Voor het doorgaand auto- en vrachtverkeer is er daarnaast een grootschalige omleiding voorzien via de Brusselsesteenweg (N9) en de Ninoofsesteenweg (N8) om de werken te mijden.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 17 jul 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 jul 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 10 jul 2020
Guido Van Cauwelaert | 26 jun 2020

archief