TERNAT/REGIO - Ruil een chocoladewikkel voor een gratis chocoladereep van eerlijke handel

C21

TERNAT/REGIO - Ruil een chocoladewikkel voor een gratis chocoladereep van eerlijke handel

Wwruil-affiche
 
Op 12 oktober is het Wereldwinkeldag, de traditionele afsluiter van de Week van de Fair Trade (2-12 oktober). Dan kun je in de Wereldwinkels een lege chocoladeverpakking van om het even welk merk, ruilen voor een gratis Bite to Fight-chocoladetablet van 200g. Met elke hap Oxfam-chocolade draag je bij aan een betere toekomst voor de cacaoboeren en hun gezin.Je vindt Wereldwinkels in Asse, Beersel, Dilbeek, Denderleeuw, Geraardsbergen, Halle, Lennik, Opwijk en Ternat
Je kan er een reep komen ruilen en een postkaart versturen om de Belgische chocoladesector te helpen herinneren aan hun gemaakte engagementen binnen het Beyond Chocolatepartnership. Dat initiatief wil tegen 2030 alle in Belgische chocolade verwerkte cacao van boeren die een leefbaar inkomen verdienen laten komen.
Chocolade is een miljarden business. Toch leven cacaoboeren in extreme armoede. Ze verdienen slechts één derde van wat nodig is voor een leefbaar inkomen (Cacaobarometer 2018). Om de kloof tot aan een leefbaar inkomen te dichten, betalen wij nu een extra, flexibele Oxfam-premie, bovenop de fairtradepremie. Die gaat rechtstreeks naar de cacaocoöperatie in Ivoorkust. Met elke hap Oxfam-chocolade draag je dus bij aan een betere toekomst voor de cacaoboeren en hun gezin. Bovendien steun je een vrijwilligersbeweging die via acties, campagnes en beleidswerk strijdt voor een volledig duurzame cacaosector.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 27 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 26 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 26 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 23 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 11 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 09 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 05 jan 2023

archief