TERNAT/REGIO - Positieve spreuken fleuren het straatbeeld op

C21

TERNAT/REGIO - Positieve spreuken fleuren het straatbeeld op

Spreuk
 
71402461_1211585652366742_5416817383689945088_n
 

Van 1 tot 10 oktober verschijnen er spreuken op de vensters van openbare gebouwen, etalages van handelaars, maar ook op vensters van gewone inwoners. De spreuken zijn fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen of quotes om even bij stil te staan.  Ze wekken een instant glimlach op of geven mensen een goed gevoel. Dat gebeurt in het kader van de 10-daagde van de geestelijke gezondheidszorg, van 1 tot 10 oktober.

Positieve spreuken fleuren Ternat op!

Onder het motto ‘#SamenVeerkrachtig’ nodigt Ternat iedereen uit om tijdens de 10-daagse van de geestelijke gezondheid (1 tot 10 oktober) een positieve spreuk op zijn of haar venster te zetten. 

 In Ternat en omstreken verschijnen van 1 tot 10 oktober spreuken op de vensters van openbare gebouwen, etalages van handelaars, maar ook op vensters van gewone inwoners. De spreuken zijnfijne woordspelingen, deugddoende boodschappen of quotes om even bij stil te staan.  Ze wekken een instant glimlach op of geven mensen een goed gevoel. Je vindt de spreuken o.a. op de vensters van het sportcentrum, CC De Ploter, lokale handelaars en het Sociaal Huis. En Ternat is niet alleen. Heel Vlaanderen zet van 1 tot 10 oktober geestelijke gezondheid in de kijker.

Waarom 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid?

Dat het niet altijd even goed gesteld is met de geestelijke gezondheid van de Vlaming weten we al langer. 
1 op 3 Vlamingen krijgt zelfs ooit te maken met ernstige psychische problemen. Maar of het nu gaat over eentijdje niet goed in je vel zitten of ernstige psychische stoornissen, mensen durven hun problemen moeilijk ter sprake brengen. Er rust nog altijd een taboe op alles wat met geestelijke gezondheid te maken heeft. 

Daarom worden er van 1 tot 10 oktober tal van acties georganiseerd: wandelingen, workshops, infosessies, dans- en filmvoorstellingen, ja, zelfs een speeddate voor hulpverleners. Zo nodigen we iedereen uit om stil te staan bij de psychische kwetsbaarheid van jezelf en die van anderen. In heel de campagne heersen twee kernboodschappen: ‘praat erover’ en ‘durf hulp te vragen’.

In Ternat is de 10-daagse van de geestelijke gezondheid een startpunt om gedurende langere tijd te werken rond het geestelijk welzijn van haar inwoners, en meer specifiek rond het probleem ‘eenzaamheid’. Met de campagne “Alleen met jou” (#SamenTegenEenzaamheid) worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals de theatervoorstelling “Deel mij” van Veerle Malschaert op 12 oktober in CC De Ploter.  

#SamenVeerkrachtig: samen voor meer veerkracht

Tijdens de 10-daagse van de geestelijke gezondheid kan je werken aan je eigen veerkracht en die van je partner, vriend, broer of zus.  “Het taboe doorbreken, kan enkel als we er een wij-verhaal van maken. Niet iedereen slaagt erin om in zijn eentje recht te krabbelen. ‘#SamenVeerkrachtig’, het thema van de 10-daagse, verwijst naar het belang van een helpende hand, een bemoedigend schouderklopje. Zorgen voor elkaar, dat is zorgen voor meer veerkracht”, zegt Lien Sergooris, verantwoordelijke geestelijke gezondheid bij Logo Zenneland.“Veerkracht houdt in dat je ook ongeluk in je leven toelaat, dat je leert omgaan met tegenslagen. Met andere woorden: je mag gerust eens falen. Ik vind dat een mooie gedachte om mee door het leven te gaan.”

----------------------------

Ternat is niet alleen. In de regio van Logo Zenneland gaan Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Kapelle-op-den-Bos, Kraainem, Liedekerke, Linkebeek, Machelen, Meise, Overijse, Pepingen, Sint-Genesius-Rode, Steenokkerzeel, Ternat, Tervuren, Wemmel, Wezembeek-Oppem en Zemst en de organisaties Familiehulp Noord-Brabant, Zuid-West Brabant en Noah Beersel, CLB Halle, CAW en TUI Zaventemmet de spreuken aan de slag. 

Wil je testen hoe het met je mentale veerkracht is gesteld, kan je surfen naar www.fitinjehoofd.be, mijn veerkracht. Op basis van je score krijg je info, advies op maat en toegang tot oefeningen en tips die je helpen ompositief in het leven te staan.

Een overzicht van activiteiten die plaats vinden tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid vind je opwww.samenveerkrachtig.be .

Wens je zelf een spreuk op je raam te zetten? Dat kan: laat je inspireren door deze lijst: https://logozenneland.be/sites/default/files/domain%20editor/zennelandcm/Inspiratie%20voor%20spreuken.pdf

Meer info: 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief