De feiten speelden zich vanochtend iets voor 9 uur af. De overvaller kwam ongemaskerd en met een felgele broek de winkel binnengewandeld. Op beelden is wel te zien hoe hij de kraag van zijn pull voor zijn mond probeerde te houden. Na enkele seconden hief hij zijn rechtermouw gericht op de uitbaatser van de winkel. Volgens haar verborg hij zijn pistool, maar volgens het parket Halle-Vilvoorde wou hij mogelijk de indruk wekken dat hij gewapend was.

De overval verliep zo rustig dat een klant die binnenkwam niet eens doorhad wat er aan het gebeuren was. Nadien werd hij opdringering en bedreigde de klant en de uitbaatster. In gebrekkig Frans beval hij de uitbaatster om de inhoud van de kassa te geven, maar die was niet onder de indruk en weigerde de kassa leeg te maken. Ook de klant weigerde zijn portefeuille af te geven, waarop de uitbaatser de dader uit haar winkel joeg.

De man moest zonder buit afdruipen.  De politiezone TARL ging met man en macht op zoek naar de dader. De politie kreeg daarbij steun van de helikopter van de federale politie, maar toch kon de dader ontkomen. Van de dader ontbreekt elk spoor, het parket Halle-Vilvoorde onderzoekt de zaak.