TERNAT - Seniorenweek van start

TERNAT - Seniorenweek van start

Img_3387
 
De start van de seniorenweek was een schot in de roos, zegt Jozef Borremans, Schepen voor seniorenbeleid. Maar liefst 86 (vorig jaar 68) wandelaars trokken door onze mooie gemeente. Er was keuze tussen een sportieve wandeling van ongeveer 11 km en een culturele wandeling die begeleid werd door niemand minder dan onze (gepensioneerde) deken, pastoor Jozef De Ridder. Met zijn kennis en enthousiasme wist hij de wandelaars enorm te bekoren. Velen vertelden achteraf zaken vernomen te hebben die ze helemaal nog niet wisten.
Vooraf, bij de inschrijving, kreeg elke deelnemer een appel, kwestie van een gezond tussendoortje voor onderweg. Na de wandeling werden de deelnemers uitgenodigd op soep en een broodjesmaaltijd met koffie.
 
Ook de namiddag was een succes. Met de line-dance, curvebowls en turnen voor senioren stond er heel wat op het programma om onze senioren (jaggers !) te laten bewegen.
 
We vervolgen de seniorenweek op dinsdag met 2 activiteiten in onze woon- en zorgcentra. Deze zijn evenwel beperkt tot de bewoners en hun bezoekers.
 
Woensdag wordt er in CC de Ploter  een seniorenlunch aangeboden. Voor slechts 10 EUR krijgen de deelnemers een aperitief, soep, een hoofdschotel en een dessert met koffie.
 
In de namiddag is er GRATIS filmvertoning in de theaterzaal. De film MARINA die het leven van Rocco Granata weergeeft. Ook mensen die NIET deelnemen aan de lunch kunnen de filmvoorstelling bijwonen.
 
Op donderdag is er in de Sibbe een workshop "veilig internetbankieren". Hiervoor moest men inschrijven en de plaatsen zijn nu al volzet.
 
Vrijdag is er in JC PULS een dansfeest met het muzikale duo "JUST4YOU", aanvang 13u30. Hiervoor zijn er nog enkele kaarten beschikbaar.
 
Zaterdag wordt de seniorenweek afgesloten met een themamoment "HET WEER EN HET KLIMAAT VOOR DE TOEKOMST"; Dit met een interessante verrassende gastspreker en afgesloten met een hapje en een drankje, aangeboden door het gemeentebestuur.
 
Voor meer info
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 25 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 17 feb 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 10 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 03 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 29 jan 2021
Guido Van Cauwelaert | 27 jan 2021

archief