TERNAT - Hier komt een boomgaard

TERNAT - Hier komt een boomgaard

Img_3603
Op het vroegere voetbalterrein werden 120 appelboompjes aangeplant. Ooit wordt dit een boomgaard.
 
230120-appelbomendhl-2fotos40
 

Op het gewezen voetbalterrein tussen de Heidestraat en de Sibbekensveldstraat werden 120 appelbomen aangeplant. De bomen werden aan de gemeente geschonken door koerierbedrijf DHL "als compensatie voor de uitstoot van broeikasgassen die de 120 voertuigen van DHL veroorzaken". De boom is immers een krachtig wapen in de strijd tegen klimaatverandering. "De gemeente: wenst de eigen terreinen in de recreatiezone aan SK Lombeek duurzaam te ontwikkelen", zegt schepen  van omgeving Gunter Desmet. "Het is de bedoeling dat er ruimte komt voor sport en spel in een groen kader. De exacte plannen geven we vorm in een participatief traject met alle geïnteresseerden. Deze aanplanting door DHL is een eerste stap”, voegt schepen van vrije tijd Timo Schoukens eraan toe.

 DHL Parcel biedt gemeente Ternat 120 appelbomen aan 

"Sinds jaar en dag is DHL gevestigd in Ternat van waaruit wij pakket- en palletvervoer verzorgen van en naar bedrijven in België en de rest van Europa. Het is onvermijdelijk dat dit gepaard gaat met CO2-uitstoot. De hoge dichtheid in ons netwerk, het inzetten van groenere voertuigen en een efficiënte belading en routing beperken deze belasting aanzienlijk. Daarnaast neemt DHL zijn verantwoordelijkheid middels compensatie-initiatieven zoals het planten van bomen. In dat kader biedt DHL de gemeente Ternat 120 appelbomen aan", aldus de woordvoerder van het koerierbedrijf.

"Onze missie als toonaangevend logistiek bedrijf is mensen verbinden en levens verbeteren. Vanwege de omvang en het wereldwijde bereik van onze groep - en het belang ervan voor de wereldhandel - hebben we het gevoel dat we een speciale verantwoordelijkheid hebben voor onze medewerkers, de maatschappij en het milieu. Ons groepsbreed milieubeschermingsprogramma GoGreen is een uitdrukking van dit sterke verantwoordelijkheidsgevoel. Het hoofddoel van het programma is het verminderen en / of vermijden van uitstoot van broeikasgassen en lokale luchtverontreinigende stoffen. Tegen 2050 willen we alle logistiek gerelateerde emissies tot nul terugbrengen - een zeer ambitieus doel. Tegen het jaar 2025 willen we onze CO2-efficiëntie met 50% hebben verhoogd in vergelijking met de niveaus van 2007. En zolang we nog steeds CO2 produceren nemen we compensatie-initiatieven. Onder meer door het planten van bomen.
De boom is een krachtig wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Bossen en bomen hebben een enorm potentieel om meerdere ecologische, sociale en economische voordelen te creëren met hun vermogen om de aantasting van het milieu en de opwarming van de aarde te vertragen. Bomen absorberen koolstofdioxide uit de atmosfeer, werken als een natuurlijk filter door vervuilende stoffen te absorberen en bieden een rijke habitat voor een breed scala aan dieren en planten in het ecosysteem. Het is ook daarom dat wij de gemeente Ternat 120 appelbomen aanbieden, gelijk aan het aantal voertuigen dat dagelijks onze vestiging in Ternatbinnen- en buitenrijdt", besluit de DHL-woordvoerder.

 

Lees meer over onze ambitieuze milieudoelstelling ‘Zero Emissions by 2050’:

https://www.dhlparcel.be/nl/responsibility

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 24 sep 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020

archief