TERNAT - Slachtoffer Bende van Nijvel komt naar CC De Ploter na vertoning film

TERNAT - Slachtoffer Bende van Nijvel komt naar CC De Ploter na vertoning film

Img_3654
 

Volgende week woensdag vertoont Cultureel Centrum De Ploter de film "Niet schieten" van Stijn Coninx. Er is een vertoning om 14.30 en een om 20.30 uur. Na de avondvertoning komt David Van de Steen, slachtoffer van de Bende van Nijvel, en centraal personage in de film, naar Ternat om er vragen te beantwoorden van de filmkijkers. 

David Van De Steen komt naar CC De Ploter

De eerste editie van de Buurtcinema in De Ploter was een onverhoopt succes. Voor de film ‘Girl’ zat de theaterzaal van het cultuurcentrum zo goed als vol. Voor de tweede editie van het maandelijkse filmmoment koos De Ploter voor ‘Niet Schieten’ van Stijn Coninx. De Vlaamse film gaat over David Van De Steen die als 9-jarige jongen de bloedige aanslag van de Bende van Nijvel in de Delhaize in Aalst overleefde. Hij zag zijn ouders en zusje vermoord worden en weet tot op vandaag niet wie de daders zijn. 26 jaar na de feiten vertelt Coninx het aangrijpende relaas van David en zijn grootvader Albert.

De film oogstte al heel wat succes en werd veelbesproken. Daarom dat De Ploter het verhaal nog eens naar het grote publiek wil brengen. Dat gebeurt op woensdag 12 februari om 14.30 uur en nog eens om 20.30 uur. Opvallend: na de film geeft David Van De Steen zelf een ‘uitleiding’ en krijgt het publiek de kans om vragen te stellen. Wie ’s avonds naar de film wil moet zich wel snel inschrijven, want de tickets zijn bijna de deur uit. In de namiddag zijn er nog heel wat plaatsen vrij. Meer info via www.ccdeploter.be.

Reserveren 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 24 sep 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020

archief