TERNAT - Madeleine Sergooris uit Wambeek geeft Nederlandse les in Burkina Faso

TERNAT - Madeleine Sergooris uit Wambeek geeft Nederlandse les in Burkina Faso

Img_3695
Madeleine samen met haar man Tidjane
 
Img_3696
Met steun uit Ternat startten Madeleine en haar man verscheidene ontwikkelingsprojecten op, waaronder een lagere en een secundaire school.
 

Voormalig radiojournaliste Madeleine Sergooris woont sinds haar pensioen definitief in het midden- Afrikaanse land Burkina Faso. Daar is ze nu door de Stichting Vlamingen in de Wereld aangesteld als ankerpunt en informatiebron voor de Vlamingen die in Burkina wonen, die naar Burkina willen reizen of die voor een bepaalde tijd in Burkina komen werken. Ze geeft er nu ook al twee jaar Nederlands aan volwassenen en kinderen.

"Sinds kort ben ik door de Stichting Vlamingen in de Wereld (ViW) aangesteld als hun vertegenwoordiger in Burkina Faso", zegt Madeleine. "De promotie van het Nederlands, dat is mijn persoonlijk activiteit. Ik geef nu al twee jaar Nederlands aan volwassenen en kinderen. Vorig jaar waren ze met twintig en dit schooljaar heb ik een tiental leerlingen verdeeld over vier niveaus van beginners tot gevorderden. Wat leuk is, de helft van het Franstalige personeel van de Belgische ambassade, Belgen en Burkinabé, volgt bij mij Nederlandse les. Wie had dat ooit gedacht: Nederlands geven in Ouaga." In de nieuwsbrief van ViW van februari 2020 verscheen een artikeltje over Madeleine. Je kan het hier lezen.

ONTWIKKELINGSPROJECTEN

Samen met haar man Tidjane startte Madeleine verscheidene ontwikkelingsprojecten op in Bangrin, die gesteund worden vanuit Ternat. Het begon met de financiering van het aankopen van een koe per gezin waardoor de gezinnen in hun levensonderhoud konden voorzien. Daarna werd een lagere school opgericht en wat later werd er ook gestart met secundair onderwijs. Lees meer op de FB pagina van de Vrienden van Bangrin

STEUN DE OPVANG VAN VLUCHTELINGEN IN BANGRIN

Momenteel zijn er heel wat mensen op de vlucht voor rebellen en ook die worden opgevangen in Bangrin. Madeleine doet nu een oproep aan alle sympathisanten om een steentje bij te dragen voor hun opvang en schoolgerief. Dat kan op het Belgisch rekeningnummer van de dorpsvereninging Association pour le Développement de Bangrin (ADS), met vermelding Pour les élèves des déplacés à Kaya, BE67 7440 2300 8187, KREDBEBB.  

Eerder verschenen:

Leerlingen Sint-Jozefsinstituut op inleefreis in Burkina Faso

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 28 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 26 sep 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 24 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020

archief