TERNAT - Vanavond infomoment speelzone en toegangspoort Hertigembos

TERNAT - Vanavond infomoment speelzone en toegangspoort Hertigembos

Img_3858
 

Het Hertigembos is een mooi natuurplekje in Ternat. En om mensen meer van ons natuurplekje te laten genieten, slaan het lokaal bestuur, het Agentschap Natuur en Bos en Regionaal Landschap Pajottenland Zennevallei de handen in elkaar voor de inrichting van een speelzone, hondenlosloopzone en toegangspoort. Inwoners worden op dinsdag 3 maart uitgenodigd op een infoavond over het project.

Het Agentschap Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Pajottenland Zennevallei en het lokaal bestuur Ternat willen werk maken van een betere natuurbeleving in Hertigembos. Daarom worden er plannen gesmeed om een toegangspoort in te richten aan de ingang van het bos aan de Dahlialaan in Sint-Katherina-Lombeek, met groene parkeerplaatsen en uitnodigende natuurelementen. Verder wordt er ook werk gemaakt van een speelzone met natuurlijke speeltoestellen, zodat ook kinderen meer kunnen genieten van de natuur. Ook een hondenweide behoort tot de mogelijkheden.

“Het is de bedoeling dat onze groene ruimte herontwikkeld wordt, zodat de natuurliefhebbers nog meer van de natuur kunnen genieten”, zegt schepen voor omgeving Gunter Desmet. “Het hele plan past in de opwaardering van ons Hertigembos. Zo doen we ook aan bosuitbreiding. Getuige daarvan is de recente bomenaanplant waar de Ternatse jeugd aan heeft meegeholpen.”
Om de eerste plannen toe te lichten, worden de Ternattenaren uitgenodigd op een infoavond op dinsdag 3 maart. Die infoavond vindt plaats in de parochiezaal Sint-Jozef in de Dahlialaan en start om 20 uur. Geïnteresseerden mogen ook zelf hun voorstellen meegeven om van het bos een aangename plek te maken. De avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Later worden er ook participatiemomenten voorzien zodat Ternattenaren zelf kunnen aangeven hoe zij de invulling van het speelbos en de toegangspoort zien. “Dat past in een geheel van participatiemoment over onze open ruimte”, zegt schepen voor burgerparticipatie Timo Schoukens. “We willen Ternattenaren betrekken bij de herontwikkeling van onze speelruimtes en hen zelf de kans geven om plekjes aan te duiden die we kunnen aanpakken. In het bijzonder willen we ook de Ternatse jeugd bevragen.”

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 aug 2020

archief