TERNAT - Gemeente koopt meettoestellen voor verkeerstellingen

TERNAT - Gemeente koopt meettoestellen voor verkeerstellingen

Meettoestellen
 

De gemeente heeft twee nieuwe verkeersmeettoestellen aangekocht. Die meten het aantal voertuigen die voorbij rijden, de types voertuigen en de snelheid van elk voertuig. Beide toestellen kosten samen zo’n 5.000 euro.

Omdat er wel vaker meldingen bij het lokaal bestuur binnenlopen over ongewenst sluipverkeer en hardrijders, besloot het schepencollege twee meettoestellen aan te kopen. Die kunnen de effectieve verkeersproblemen objectief in kaart brengen. De toestellen werden geleverd door het Ternatsebedrijf Krycer dat al meer dan 20 jaar ervaring heeft in de sector. Samen kosten ze om en bij de 5.000 euro. 

De meettoestellen kunnen overal geplaatst worden en tellen in beide richtingen het aantal voorbij rijdende voertuigen. Ook houden de toestellen bij of het gaat om tweewielers, auto’s, bestelwagens, vrachtwagens of vrachtagens met een aanhangwagen. Ook de rijrichting, het tijdstip van de meting en de tijd tussen twee metingen worden bijgehouden.

Het compacte verkeersanalysetoestel Trafficount is eenvoudig te plaatsen op bijna alle locaties. Dankzij de kleine lichte behuizing is het toestel zeer flexibel en mobiel. Ideaal voor elke verkeerstelling.

De personeelsleden van de technische dienst en mobiliteitsdienst kregen intussen al een opleiding om de toestellen te installeren en de gegevens te verwerken. De toestellen worden meteen ingezet in probleemzones in Wambeek. “We krijgen wel vaker meldingen over sluipverkeer en hardrijders in de Kattestraat, de Loddershoekstraat en op de Fossebaan”, zegt schepen voor mobiliteit Gunter Desmet. “Met deze toestellen kunnen we nu officiële vaststellingen doen zodat we ons niet alleen op perceptie moeten baseren.”

De toestellen kunnen alleen maar meten. “Het is niet de bedoeling om te gaan verbaliseren. Via de toestellen willen we alleen problemen in kaart brengen. Nadien kunnen we dan beslissen om in te grijpen door de politie in te schakelen voor controles. Ook kunnen we verkeerstechnische maatregelen nemen, zoals de wegversmallingen die we op de Processiestraat hebben geplaatst”, aldus schepen Desmet.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 26 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 24 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 13 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 30 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 28 sep 2020

archief