TERNAT - Jeugdcentrum Puls nog tot eind juni dicht door brandstichting

C21

TERNAT - Jeugdcentrum Puls nog tot eind juni dicht door brandstichting

Img_3979
 

Door de brandstichting deze week zal het Jeugdcentum Puls dicht blijven tot eind juni. Eerst moet het gebouw grondig schoongemaakt worden. Daarna zal blijken hoeveel schade er is en welke herstellingen er moeten gebeuren. Er zal een andere locatie gezocht worden voor geplande activiteiten ( voor zover die door de coronacrisis nog zullen mogen doorgaan ). Fuiven en feestjes zullen moeten uitgesteld worden.

In de nacht van dinsdag 17 maart op woensdag 18 maart stichtten enkele jongeren brand in de grote berging van JC Puls. De daders braken binnen in de berging, braken enkele kasten open en staken toiletpapier en enkele doeken in brand. Woensdagochtend was de brandweer vroeg in de weer om de brand te blussen en die was vrij snel onder controle. De schade is echter niet te overzien: een groot deel van het materiaal dat in de berging stond is onbruikbaar door de rook, het roet en de hitte. Verder is er schade aan de betonnen wanden. Er ontstond ook erg veel rookschade in het jeugdcentrum zelf. Alle plafondtegels moeten uit het gebouw en deuren moeten vervangen worden.

Intussen zijn er al offertes aangevraagd voor de schoonmaak en de opkuis van het beschadigde materiaal. Pas wanneer het hele gebouw schoongemaakt is, kan er nagegaan worden welke schade er nog aan het gebouw zelf is en hoe dat kan hersteld worden. Het kostenplaatje zal alleszins niet min zijn.

Hierdoor moet jeugdcentrum Puls zeker tot en met 30 juni de deuren sluiten. Een spijtige zaak, want er stonden de komende maanden heel wat activiteiten gepland. Voor enkele activiteiten kunnen de sport- en jeugddienst op zoek naar een oplossing, maar dat geldt zeker niet voor alle events. De geplande fuiven en feestjes worden alvast afgeblazen.

Schepen voor vrije tijd en jeugd Timo Schoukens betreurt de sluiting. “Het is erg jammer dat de Ternatse jeugd gestraft wordt door toedoen van enkele generatiegenoten. Vanuit het gemeentebestuur organiseren we heel wat activiteiten voor onze jongeren. Die vallen nu jammer genoeg in het water. We doen ons best om de meeste activiteiten toch nog te laten doorgaan, maar een deel zal ook geschrapt moeten worden. Door de coronacrisis was JC Puls sowieso al even gesloten, maar nu zal dat nog veel langer duren. Hopelijk beseffen de daders dat ze met hun stommiteiten het plezier van hun leeftijdsgenoten hebben afgepakt.” 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 04 jun 2021
Guido Van Cauwelaert | 31 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 22 mei 2021
Guido Van Cauwelaert | 22 mei 2021
Guido Van Cauwelaert | 19 mei 2021
Guido Van Cauwelaert | 14 mei 2021

archief