TERNAT - Triagepost besmettingen coronavirus in OLV Asse

TERNAT - Triagepost besmettingen coronavirus in OLV Asse

Img_3993
 

Heb je koorts, hoest, kortademigheid en vertoon je sterke symptomen van het coronavirus? Dan kan je vanaf maandag om 14 uur terecht in het triagepunt in het OLV-ziekenhuis in Asse. Daar kan bepaald worden of een ziekenhuisopname nodig is.

De wachtdienst van Ternat opent op maandag in samenwerking met de Huisartsenkring Pajottenland en het lokaal bestuur Ternat een speciale triagepost in het ziekenhuis van Asse.
Speciaal daarvoor werd een leegstaand deel van het ziekenhuis beschikbaar gesteld. Daar kunnen inwoners van Ternat terecht indien ze ziek zijn en symptomen van het coronavirus vertonen.
Concreet is het de bedoeling dat zieke Ternattenaren naar hun huisarts bellen. Die kan dan telefonisch bepalen of verder onderzoek nodig is of niet en de patiënt eventueel naar de triagepost in Asse sturen. De aanwezige dokters kunnen er iedereen onderzoeken en een diagnose stellen: gaat het om een griep, een verkoudheid of is het toch corona? De dokters bepalen er welke medicatie nodig is, of de patiënt naar huis kan met of zonder quarantaine en of een ziekenhuisopname nodig is. Op deze manier kunnen we iedereen goed en veilig onderzoeken en zo de spoeddienst ontlasten. Het is ook een voordeel dat alles op 1 locatie gebeurt, want zo heb je minder beschermend materiaal nodig.
Vanuit het triagepunt kunnen de artsen ook testen en bloedafname uitvoeren, zodat ze een betere diagnose kunnen stellen en de patiënten sneller gerust kunnen stellen. Uiteindelijk is het aan de huisarts om te beslissen of hij de patiënt naar de triagepost stuurt of niet. De oudere generatie huisartsen zal voor de telefonische permanentie zorgen, de jongere generatie zal de triagepost bemannen. Ook huisartsen van Asse en Dilbeek sluiten hierbij aan. Zo’n triagepost kan ervoor zorgen dat onze samenleving deze crisis beter kan verwerken en het virus kan verslaan.
OPGELET! Voor de algemene veiligheid wordt gevraagd om niet gewoon het ziekenhuis binnen te stappen, maar de pijlen te volgen richting het triagepunt.
Kort samengevat: Alle patiënten met tekenen van infectie kunnen na contact met hun huisarts naar de triagepost verwezen worden. De huisarts zal daarvoor dan een afspraak maken. De triagepost start vanaf maandag om 14u.
Intussen zijn we nog volop op zoek naar vrijwilligers om de coronacrisis te bestrijden!
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 22 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 aug 2020

archief