TERNAT - Man met XTC opgepakt in Sluisvijverstraat

TERNAT - Man met XTC opgepakt in Sluisvijverstraat

Img_4146
 

In een veldweg aan de Sluisvijverstraat werd een man aangehouden in het bezit van XTC. De man stond geseind voor aanhouding.  Een alerte burger meldde via het 101 noodoproepnummer een verdacht voertuig in de Sluisvijverstraat waarop een patrouilleploeg vaststelde dat er een auto stilstond in een veldweg, De iinzittende verklaarde aan de politie op zoek te zijn naar rust. De man werd geverbaliseerd voor een niet-essentiële verplaatsing. De betrokkene bleek eerder al een inbreuk op de corona-maatregelen te hebben begaan. Bij verdere controle van het voertuig werden 2 flesjes vloeibare XTC (GHB) en een hoeveelheid cannabis aangetroffen.

De betrokkene is bij de politie gekend voor verschillende feiten. Zowel het parket als de rechtbank van eerste aanleg in Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde hadden de betrokkene onderworpen aan probatiemaatregelen. Op bevel van een onderzoeksrechter in Oost-Vlaanderen stond de betrokkene geseind met een bevel tot aanhouding in het kader van onwettige productie, bezit en verkoop van verdovende middelen. De betrokkene werd gearresteerd en ter beschikking gesteld van FGP Oost-Vlaanderen. De auto werd getakeld en de drugs werden in beslag genomen. Naast het proces-verbaal voor inbreuk op de corona-maatregelen werd er nog een proces-verbaal voor het bezit van verdovende middelen opgesteld.

Er werden in de politiezone TARL al verscheidene arrestaties verricht dankzij alerte burgers die het n oodoproepnummer 101 bellen omdat ze verdachte personen of handelingen hadden gezien. "We kunnen niet genoeg herhalen hoe belangrijk het advies is: ‘bel 101’. Zo kan de politie spoedig ter plaatse gaan, de nodige vaststellingen doen en eventuele verdachten arresteren. In het bijzonder de kentekenplaten zijn nuttige info voor verder politioneel onderzoek", zegt de politie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 aug 2020

archief