TERNAT - Open VLD wil cadeaucheques om lokale handel te steunen

TERNAT - Open VLD wil cadeaucheques om lokale handel te steunen

Img_20200425_152456
Onze lokale handel, horeca en nijverheid hebben dringend nood aan een stimulans die zowel de lokale economie als het sociale leven ten goede komt, zeggen Frans en Steve.
 

Open VLD-gemeenteraadsleden Frans Holsters en Steve Convents stellen voor dat de gemeente aan alle gezinnen en alleenstaanden een cheque van 20 euro geeft om te besteden bij de lokale handelaars. Het voorstel staat op de agenda van de gemeenteraadszitting van donderdag aanstaande.

"Omwille van de sluiting van handelszaken, winkels, horeca enz staan heel wat zaken aan de rand van de afgrond. Weken, mogelijk maanden quasi zonder inkomsten. De  éénmalige Federale en Vlaamse premies en lovenswaardige privé-initiatieven zoals het verminderen of het afschaffen van de huur niet te na gesproken. Ook een groot deel van de modale bevolking heeft het moeilijk. Veel mensen moeten overleven met slechts 70% van hun gewone inkomen, terwijl hun winkelkar met minstens 10 % opsloeg", zegt Frans Holsters. "Ook het Lokaal Bestuur zou een steentje kunnen/moeten bijdragen om onze handel, horeca en onze burgers bij te staan in deze woelige tijd. Als bestuur dragen wij een enorme verantwoordelijkheid voor het welzijn van onze mensen – zowel de lokale handelaars als onze eigen mensen en moeten wij er alles aan doen opdat eenieder zo goed mogelijk deze crisis kan doorstaan", vervolgt Frans.

"Samen moeten wij een goede en veilige toekomst garanderen aan onze lokale handel, onze inwoners, en aan onze kinderen. Onze lokale handel , horeca en nijverheid hebben dringend nood aan een stimulans die zowel de lokale economie als tegelijk het sociale leven bevordert. Een aantal steden en gemeenten, waaronder ook reeds een aantal buurgemeenten hebben reeds beslist of overwegen heel ernstig een financiële stimulans te bieden door éénmalig alle gezinnen en alleenstaanden een cadeaubon aan te bieden, uitsluitend te gebruiken bij de lokale handelszaken", vult collega Steve Convents aan.

Open VLD wil de lokale economie stimuleren bij het

beëindigen / versoepelen van de

lock down-maatregelen mbt de COVID19-virus pandemie


"De cadeaubons kunnen gebruikt worden bij de lokale handelaars en horecazaken en worden verspreid vanaf het ogenblik dat alle handels- en horecazaken opnieuw mogen openen. Ze blijven geldig tot het einde van het jaar. Volgens de laatste gegevens van B-post heeft onze gemeente 7.441 brievenbussen (dit aantal brievenbussen moet verminderd worden met een aantal brievenbussen van bedrijven – een bedrijf is geen gezin). Wanneer we aannemen dat hiervan 7200 een brievenbus van een gezin is, betekent het éénmalig schenken van een cadeaubon van €20 per gezin of alleenstaande een kostprijs van € 144.000.  Dit is een belangrijk bedrag voor de gemeente, dat natuurlijk moet teruggevonden worden in een aangepast budget. Het is echter een heel belangrijk signaal dat het lokaal bestuur echt begaan is met het overleven van onze lokale economie en met de koopkracht van onze burgers", besluit Steve.

Hun voorstel aan de gemeenteraad: geef alle gezinnen en alleenstaanden bij het heropenen van alle handelszaken een éénmalige cadeaucheque van € 20,00 , te besteden bij de lokale handel en horeca.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 aug 2020

archief