TERNAT - Dit jaar geen moederdagontbijt tvv onderwijsproject in Peru

C21

TERNAT - Dit jaar geen moederdagontbijt tvv onderwijsproject in Peru

Img_4170
 
Img_4171
 

De voorbije 19 jaar organiseerde Roos De Cuypere, samen met de KWB, het kerkkoor en de Gezinsbond van de Sint-Jozefsparochie, telkens een moederdagontbijt in de parochiezaal in de Dahlialaan, ten voordele van het project Manthoc, dat zorgt voor onderwijs voor minder begoede, werkende kinderen in Peru. Dit jaar kan de ontbijtactie niet plaatsvinden en daarom doet Roos een oproep om een bijdrage storten op Solidariteit Peru BE92 9797 8722 4723 

Een school voor werkende kinderen met een eigen opvoedingsprogramma.. Ook werkende kinderen hebben recht op degelijk onderwijs.

"Bij mijn bezoek aan de school in november maakte ik de opmerking dat ook deze kinderen het nodig hebben ingewijd te worden in het gebruik van de computer. De oudere kinderen worden opgeleid om o.a. een klein bedrijfje te kunnen opstarten.  Daarvoor is een computer noodzakelijk. Zelfs de jongere kinderen mogen niet achterblijven", zegt Roos. "Die kinderen wonen in een armenwijk, daar zie je geen auto’s, niemand heeft er een pc thuis, dus is het meer en meer nodig dat de kinderen er op school mee leren werken. Met directeur Alex spraken we af om tegen het einde van dit jaar voor een aantal computers te kunnen bezorgen. Het zou heel mooi zijn mochten ze bij het begin van het volgend schooljaar dat begint op 1 maart 2021 de eerste lessen kunnen krijgen inzake gebruik van de pc", vervolgt Roos.

Daarom doet ze een oproep om het project waarvoor ze nu, samen met de Sint-Jozefsparochie en vele sympathisanten uit Ternat, al twintig jaar actie voert, te steunen met een bijdrage op

            Solidariteit Peru BE92 9797 8722 4723 

 

De Ternatse steungroep voor Manthoc maakt, samen met drie andere plaatselijke zogenaamde vierdepijlerprojecten, het 111111-comité en Oxfam Wereldwinkel Ternat, deel uit van de Commissie Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling, en wordt gesteund door de gemeente Ternat en door de Wereldwinkel met Fair Tradeproducten.

 

Eerder verschenen

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 04 jun 2021
Guido Van Cauwelaert | 31 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 22 mei 2021
Guido Van Cauwelaert | 22 mei 2021
Guido Van Cauwelaert | 19 mei 2021
Guido Van Cauwelaert | 14 mei 2021

archief