TERNAT - Dienstenbedrijf start maandag opnieuw met poetshulp

TERNAT - Dienstenbedrijf start maandag opnieuw met poetshulp

Img_20200425_152703
De VEILIGHEID van zowel de gebruikers als van de poetshulpen gaat boven alles, zegt voorzitter Frans Holsters.
 

Vanaf maandag 27 april zal het Ternatse dienstenchequebedrijf opnieuw opstarten, weliswaar met een beperkt aantal (vrijwillige) poetshulpen en enkel bij gebruikers die dat zelf vragen. Later kan de dienstverlening dan hopelijk opnieuw verder opgebouwd worden, met een uitbreiding van het aantal tewerkgestelde poetshulpen en een uitbreiding van het aantal gebruikers die opnieuw hun vertrouwde poetshulp vragen, zeggen voorzitter Frans Holsters en ondervoorzitster Christiane Servranckx.

Het dienstenchequebedrijf pwa ternat vzw bedient in normale omstandigheden een 450-tal gezinnen in Ternat met een 60-tal poetshulpen. De overgrote meerderheid van de poetshulpen woont in Ternat. Per uur dat een poetshulp bij een gebruiker werkt dient een ( papieren of elektronische ) dienstencheque aan het bestuur gegeven te worden. De poetshulp zelf heeft een volwaardig arbeidscontract. 

Na de eerste Federale regeringsbeslissingen in het kader van de bestrijding van COVID19 van 13 maart schortte een groot deel van de gebruikers de diensten voorlopig op. Iedereen had schrik voor het gevaarlijke coronavirus, zowel de gebruikers als de personeelsleden zelf. Heel wat gebruikers behoren immers tot de ‘risicogroep’, gelet op hun leeftijd en/of hun medische voorgeschiedenis. Daarom besloot het bestuur – samen met de administratieve staf – om alle poetswerkzaamheden met ingang van dinsdag 17 maart voorlopig stop te zetten en alle poetshulpen op “tijdelijke werkloosheid wegens corona” te plaatsen. De administratieve staf bleef wel aan het werk, om de administratieve rompslomp die deze maatregel meebrengt in goede banen te leiden.

NIET IN LOCKDOWN


Goed om weten is wel dat de dienstenchequebedrijven door de Overheid NIET in lock down geplaatst werden en dat ze beschouwd worden als essentiële diensten. Vanaf maandag 27 april zal het dienstenchequebedrijf opnieuw opstarten, weliswaar met een beperkt aantal (vrijwillige) poetshulpen, bij gebruikers die dat zelf vragen. Later kan de dienstverlening dan hopelijk opnieuw verder opgebouwd worden, met een uitbreiding van het aantal tewerkgestelde poetshulpen en een uitbreiding van het aantal gebruikers die opnieuw hun vertrouwde poetshulp vragen.  Natuurlijk gebeurt die nieuwe start steeds met inachtname van de door de Overheid opgelegde veiligheidsinstructies. Elke poetshulp krijgt de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondmaskers, handgel enz. Zij kregen allen de nodige individuele uitleg en instructies (socialdistance 1,5 m, regelmatig handen wassen, papieren zakdoeken enz). Ook wordt de gebruiker gevraagd om niet in hetzelfde lokaal te blijven waar de poetshulp werkt. Zieke werknemers of werknemers die symptomen vertonen van het covid19-virus mogen onder geen enkel beding werken. Gebruikers die ziek zijn van of symptomen vertonen van het covid19-virus  dienen dadelijk alle poetshulp te stoppen; hen wordt gevraagd het bestuur dadelijk te verwittigen indien dat het geval zou zijn.  Aan de gebruikers wordt gevraagd de papieren dienstencheques op voorhand klaar te leggen en persoonlijk contact te vermijden.

Wij hopen dat steeds meer gebruikers en steeds meer poetshulpen op deze wijze zo snel mogelijk kunnen evolueren naar een normale manier van werken. Het bestuur heeft het volste vertrouwen in haar personeel en in de gebruikers om de dienstverlening op een correcte wijze geleidelijk aan terug op te starten. De VEILIGHEID van zowel de gebruikers als van de poetshulpen gaat echter boven alles, besluiten Frans en Christiane.

Meer info 02 461 12 27 of dienstenbedrijf@ternat.be

Eerder verschenen

Dienstenbedrijf verhuist naar Marktplein

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 aug 2020

archief