Laatste grote fase van de werken TERNAT start op maandag 11 mei

Laatste grote fase van de werken TERNAT start op maandag 11 mei

Wegen_en_verkeer_
 

Op maandag 11 mei start de derde en laatste fase van de herinrichtingswerken op de Assesteenweg (N285). Ter hoogte van het noordelijke op- en afrittencomplex van de E40 worden de riolering en het wegdek vernieuwd en legt de aannemer een nieuw fiets- en voetpad aan.  De afrit vanuit Brussel wordt voor een periode van zes weken afgesloten, maar de oprit richting Gent blijft tijdens de werken wel steeds open. Het doorgaand verkeer ondervindt de volgende vier weken extra hinder op de Assesteenweg. Weggebruikers rijden via tijdelijke verkeerslichten om de beurt langsheen de werfzone. Onder voorbehoud van weerverlet of  onvoorziene omstandigheden duren de werken in de huidige planning tot eind juni. 

Fase 3 ter hoogte van kruispunt Assesteenweg met op- en afrit ten noorden van E40

Nadat er de afgelopen weken gewerkt werd aan de op- en afrit ten zuiden van de E40 verplaatsen de werken zich naar het kruispunt ten noorden van de E40, waar de oprit richting Gent en de afrit vanuit Brussel aansluiten op de Assesteenweg. Eerst vinden er rioleringswerken plaats en wordt de zone op de Assesteenweg (N285) tussen de Essenestraat en Café/frituur Transport, in de rijrichting van Ternat, afgewerkt. Omdat de beschikbare ruimte beperkt is, wordt er vier weken lang gewerkt met tijdelijke verkeerslichten en moet het verkeer op de Assesteenweg beurtelings langs de werfzone rijden. Nadien worden de tijdelijke verkeerslichten weggenomen en werkt de aannemer tot eind juni gefaseerd verder aan het kruispunt.

 

icon-arrow-right.png   Ontdek fase 3

 

Afrit E40 vanuit Brussel afgesloten tot eind juni

De afrit vanuit Brussel wordt vanaf maandag 11 mei, om 2u ‘s nachts, volledig afgesloten. Verkeer op de E40 vanuit Brussel met bestemming Ternat, rijdt verder tot aan het op- en afrittencomplex in Affligem (19a) en maakt een keerbeweging. Om verdere verkeershinder te beperken, besliste Wegen en Verkeer om de oprit richting Gent tijdens deze laatste fase van de werken open te houden. In de huidige planning geldt de verkeerssituatie, waarbij de afrit afgesloten is en de oprit bereikbaar blijft, tot eind juni.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 22 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 aug 2020

archief