TERNAT - Magneetvisser haalt waardevolle oude moto uit kanaal

TERNAT - Magneetvisser haalt waardevolle oude moto uit kanaal

Magneetvissermoto
 

Magneetvisser Nadim Ghandour uit Sint-Katherina-Lombeek gaat geregeld magneetvissen langs het kanaal Brussel-Charleroi. Onlangs ging hij zijn hobby beoefenen in Anderlecht en plots had hij beet. “Het was behoorlijk zwaar, want eerst moest ik deels het water in”, vertelt Nadim. “En dan heb ik toch de kracht van mijn auto gebruikt om het gewicht uit het water te halen.” Het bleek een verroeste motorfiets te zijn. Eentje voor het grof vuil dacht Nadim, het zou hem misschien enkele euro’s opleveren. 

 
"Het waren agenten die me erop wezen dat het om een zeldzame motorfiets ging"

Maar niets bleek minder waar, want toen agenten een kijkje kwamen nemen wat Nadim aan het doen was, wezen ze hem op het unieke karakter van de motorfiets. Het gaat om een Flandria, een erg zeldzaam model. “Potverdekke, dat is een Flandria”, zei een agent. “Dat is iets zeldzaam en mag je niet weg doen.” En de agent bleek gelijk te hebben. In goede staat gaan de motorfietsen snel voor duizenden euro's de deur uit, maar ook voor dit verroeste wrak tellen liefhebbers honderden euro's neer.

“Flandria was een Belgisch merk”, weet Nadim na wat opzoekingswerk op het internet. “Het model dat ik heb opgevist, is de Rekord 5 Sport uit 1964. Vooral dat laatste maakt hem blijkbaar uniek.” De Flandria ligt mogelijk al meer dan 50 jaar in het kanaal. Nadim weet voorlopig nog niet wat hij met de motorfiets zal doen: “Nu ik weet hoeveel hij waard is, twijfel ik om hem weg te doen. Er zijn toch al biedingen van meer dan 350 euro. Ik kan hem natuurlijk volledig in orde brengen, maar dat is een heel project.”

Vele jonge kerels van om en nabij de 16 hadden tijdens de jaren 60 wel meermaals een natte droom. omdat een West-Vlaams fabriekje gekend voor zijn grasmaaiers en ietwat oubollige bromfietsen nu met nieuwe modellen op de proppen kwam.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 11 nov 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 28 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 26 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 24 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 13 okt 2020

archief