TERNAT - Nieuwe website en nieuw cultuurprogramma voor Cultuurcentrum De Ploter

C21

TERNAT - Nieuwe website en nieuw cultuurprogramma voor Cultuurcentrum De Ploter

Img_4481
 
Img_4482
 
Img_4483
 

Door de coronamaatregelen kwam er een abrupt einde aan het cultuurseizoen. Daardoor had het team van het cultureel centrum tijd om werk te maken van een gloednieuwe website. Daar staan meteen al enkele mooie namen op die werden vastgelegd voor het seizoen ’20-’21 

Fris, rock & roll, helder en een scherp kantje. De look van de nieuwe website van cc De Ploter past perfect in de stijl van het cultuurcentrum. Met grote foto’s van artiesten, contrasterende maar toch warme kleuren en een duidelijk overzicht zullen cultuurliefhebbers de nieuwe versie van ccdeploter.be zeker kunnen smaken. “Met het nieuwe cultuurseizoen in het vooruitzicht konden we wel eens een nieuwe smoel voor onze website gebruiken”, zegt waarnemend directeur Frank De Block. “We staken de koppen bij elkaar en kozen voor nieuwe kleuren, die we visueel ook in onze overige communicatie willen doortrekken.”

Schepen voor vrije tijd Timo Schoukens is alvast tevreden met het resultaat. “cc De Ploter staat voor creativiteit en warmte. Ons cultuurcentrum moet erg toegankelijk zijn en iedereen, van jong tot oud, aanspreken. En dat vind je terug in de nieuwe kleuren van ons cultuurcentrum. Ik vind de nieuwe look van de website alvast geslaagd”, klinkt het.

De nieuwe website is een opsteker voor het Ploterteam, dat het cultuurseizoen abrupt ten einde zag komen. Maar tijd om te treuren was er niet: de medewerkers schoten snel in actie om het publiek te vergoeden voor reeds aangekochte tickets en ze stelden een nieuwe, corona-proof programmatie op. “Het blijft natuurlijk koffiedik kijken wat er tegen dit najaar nog kan evolueren, maar uiteindelijk kan het alleen maar beter gaan”, aldus Frank De Block.

Wie sowieso al naar De Ploter komt, is Michael Van Peel. “Die zou normaal gezien met zijn nieuwe cabaretshow gekomen zijn, maar dat wordt een jaartje uitgesteld”, zegt programmator Martijn Gunst. “In plaats daarvan komt hij op 21 november langs met Nordkapp Stories, een reisverslag over zijn avontuur op de Noordkaap.” Verder worden ook Buurman, Laïs en Raymond van het Groenewoud in Ternat verwacht. Ook al bevestigd voor volgend seizoen: het ontroerend grappige Kommil Foo, de hilarische Begijn Le Bleu en de straffe Grant Lee Phillips.

Theatergezelschap Het nieuwstedelijk brengt met Geel Hesje een erg actueel stuk. “Het nieuwstedelijk zei enkele weken geleden al dat zij sowieso zouden komen spelen, ongeacht de grootte van het publiek”, zegt Gunst. “Zij gaan er prat op om creatief aan de slag te gaan met wat er nodig is om op een veilige manier theater te brengen.”

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen komend cultuurseizoen in de Sint-Jozefkerk in Sint-Katherina-Lombeek terecht voor ‘Er was eens… Beethoven’, een samenwerking tussen het Ensor Strijkkwartet en Jan Decleir.

Verder zal wegens groot succes de Buurtcinema wekelijks plaatsvinden. Tijdens de schoolvakanties worden er dan familiefilms gespeeld. Want ook aan de jonge cultuurliefhebbers werd gedacht. Zo vindt op 22 november een Belevingsdag in De Ploter plaats. “Dat wordt meteen ook de eerste familievoorstelling van het seizoen”, zegt Bea Vansteelandt van De Ploter. “De Belevingsdag staat volledig in functie van ouder en kind. Workshops waarbij ze samen houten speelgoed maken en nog andere activiteiten leggen de focus op het samenwerken tussen ouders en hun kinderen. En als het tegen dan mag, organiseren we ook onze Ploterbrunch.”

Wie nu al warm wordt van het nieuwe cultuurseizoen, kan vanaf 22 augustus tickets kopen. Uiteraard op de vernieuwde www.ccdeploter.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief