TERNAT strijdt tegen zwerfvuil

TERNAT strijdt tegen zwerfvuil

Img_4504
 

De gemeente zet deze zomer extra middelen in voor de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten: Onder andere 21.000 euro om nog tot december de openbare vuilbakken extra te laten ledigen. Er komen in de toekomst ook extra ondergrondse afvalcontainers zoals achter CC De Ploter, waar je tegen betaling je huishoudelijk afval kan deponeren. Op een vraag van Open VLD om een beperkt aantal glasophalingen te organiseren ten behoeve van minder mobiele mensen wordt niet ingegaan omdat dit een heel grote meeruitgave betekent. Het gemeentebestuur rekent op de onderlinge solidariteit van de burgers Er wordt 21.000 euro voorzien om nog tot december de openbare vuilbakken extra te laten ledigen. Verder zullen ook de glasbollen vaker geledigd worden, want sinds de coronacrisis raken die steeds sneller vol. Sociale onderneming 3WPlus zal voortaan naast maandag en vrijdag, ook op woensdag de vuilnisbakjes ledigen. “Zo vermijden we overvolle vuilbakken en hopen we ook het zwerfvuil ferm te reduceren”, zegt schepen voor omgeving Gunter Desmet.  De gemeente wijst erop dat de publieke vuilnisbakken niet bedoeld zijn voor het gewone huisvuil, maar voor afval van iets wat je onderweg consumeert : een blikje frisdrank, een kauwgom, een snoepzakje, enzovoort. 

Verder merkt de milieudienst op dat er veel sluikstort wordt teruggevonden rond de glasbollen. Vaak gaat het over mensen die bij een volle glasbol hun glas niet mee naar huis nemen, maar het naast de glasbol laten staan. Dit is echter ook sluikstorten! Via camerabewaking werden er zo dit jaar al 40 pv’s opgesteld. De overtreders krijgen dan ook een GAS-boete.Glasbol vol? Verwittig Intradura!De wekelijkse lediging van de glasbollen gebeurt telkens op dinsdag. Door de coronacrisis werd in mei al een kwart meer glas opgehaald dan vorig jaar. Tijdens drukke periodes, zoals de periode rond Kerst- en Nieuwjaar, worden er extra ophaalwagens en tijdelijke glasbollen ingezet. Intradura en de gemeente roepen burgers op om de intercommunale te verwittigen wanneer een glasbol vol is. Die wordt dan de volgende werkdag meteen leeggemaakt.

Op de sticker op de glasbol staat de verwijzing naar de website van Intradura. Is de glasbol vol, dan mag het glas er niet rond geplaatst worden, maar moet men naar een andere glasbol in de buurt gaan, naar het recyclagepark of terug komen wanneer de glasbol weer leeg is. 

“We doen er alles aan om in te zetten op een propere gemeente. Zo worden de vuilbakjes dus drie keer in plaats van twee keer per week leeggemaakt. Maar we blijven ook sterk controleren op zwerfvuil. Overtreders riskeren boetes van minstens 135 euro voor sluikstorten aan de glasbollen en kledingcontainers. We roepen onze burgers ook op om zwerfvuil te melden aan de milieudienst en volle glasbollen aan Intradura, zodat we kort op de bal kunnen spelen”, aldus schepen Gunter Desmet.

Eerder verschenen Zwerfvuilactie door vrijwilligster Nele

 https://www.editiepajot.com/regios/

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 aug 2020

archief