TERNAT - Watergroep verstuurt massaal verkeerde facturen UPDATE

TERNAT - Watergroep verstuurt massaal verkeerde facturen UPDATE

2020-09-07_20
 

De Watergroep, de waterleverancier in Ternat en Wambeek heeft blijkbaar problemen met het opmaken van de eindafrekeningsfacturen. Een massa mensen kregen een verkeerde en veel te hoge factuur in de bus.

Een oorzaak van de hoge rekening is dat in de opmaak vanbepaalde facturen de berekening van het aandeel dat het basistarief bepaalt, verkeerd is. Voor dat basistarief krijg je per aansluitpunt en per bewoner 30 m3. Wie meer verbruikt betaalt daarvoor het comforttarief. En dat is veel duurder. 

Bij veel mensen werd er geen rekeninggehouden met dat aantal bewoners waardoor ze ten onrechte een deel van hun verbruik aan comforttarief aangerekend kregen.

De dienst burgerzaken van het gemeentebestuur nam reeds contact op met De Watergroep en kreeg als antwoord dat klanten bij het indienen van de stand van hun meter zouden vergeten zijn het aantal gedomicilieerden in te geven. De uitleg van De Watergroep blijkt echter niet te kloppen. Bij sommige facturen blijkt het aantal personen voor het gedeelte van de factuur voor 2019 niet te kloppen en het gedeelte van de factuur vanaf 1 januari 2020 wel. Ook blijken de gegevens van die klanten in hun account wel te kloppen. De Watergroep zit dus met een ernsig informaticapropleem.

Reactie van De Watergroep

Inwoners van Ternat of Wambeek hebben mogelijk facturen ontvangen met een te hoog bedrag. Dit komt doordat in de afrekening geen rekening werd gehouden met het aantal gedomicilieerden op dat adres. Hierdoor kan teveel verbruik aan comforttarief aangerekend zijn. Zij zullen hiervoor zo snel mogelijk een correctie factuur/credinota ontvangen en hoeven hiervoor geen contact meer op te nemen met De Watergroep.

 

Dit staat ook op onze website: https://www.dewatergroep.be/nl-be/over-de-watergroep/nieuws/foutieve-facturen-voor-ternat-en-wambeek.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 11 nov 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 28 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 26 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 24 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 13 okt 2020

archief