TERNAT - Gemeente moet helpen bij het online aanvragen van de gratis railpas

TERNAT - Gemeente moet helpen bij het online aanvragen van de gratis railpas

2020-09-08_15
 

Afgelopen zomer besliste de zogeheten superkern op voorstel van Groen om elke inwoner van ons land een gratis Railpass te schenken. Op deze manier willen we mensen warm maken om met de trein de vele leuke plekjes van ons land te (her)ontdekken. Meteen een manier om mensen terug vertrouwen te geven in het reizen met de trein.

 
Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar sinds vorige  week kan je jouw 'Hello Belgium" railpass aanvragen via www.hello-belgium.be.  De eerste 24u werd deze railpass al bijna 500.000 keer aangevraagd.
 
Voor Groen is het echter cruciaal dat deze maatregel ook mensen in kwetsbare situaties ten goede komt. De manier waarop de 'Hello Belgium' railpass moet worden aangevraagd, kan voor sommige mensen best een hoge drempel zijn: het kan immers enkel online. Op aandringen van armoedeverenigingen en Groen contacteerde NMBS de gemeentebesturen en OCMW. Zij kregen de vraag om mensen bij te staan en om de actie bij de eigen doelgroep volop te promoten.
 
Gemeenteraadslid Guido Van Cauwelaert van de fractie spaGroenXL stelt dan ook voor om vanuit het Sociaal Huis en de gemeente het aanbod van de gratis Railpass maximaal te verspreiden en mee te delen dat men in het Sociaal Huis, het gemeentehuis en de bib terecht kan om deze aan te vragen. Voorstel ook om de maatschappelijk assistenten hun cliënten standaard de railpass mee te helpen aanvragen. Natuurlijk moet het gemeentebestuur de burger die minder goed kan omgaan met online aanvragen ook in andere dossiers bijstaan", voegt het gemeenteraadslid hier aan toe.
 
De gratis 12 rittenkaart kan enkel online worden aangevraagd via hello-belgium.be 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2020
GvC
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 11 nov 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 28 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 26 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 24 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 13 okt 2020

archief