TERNAT voert verstrengde coronaregels vanaf morgen in

C21

TERNAT voert verstrengde coronaregels vanaf morgen in

2020-10-28_17
Alle culturele- en sportinfrastructuur gaat dicht.
 

Vanaf morgen tot en met 11 november (voorlopig) worden alle jeugdbijeenkomsten, sportbijeenkomsten, culturele bijeenkomsten en evenementen verboden.

 

 

De federale en Vlaamse overheid legden al maatregelen vast om de verspreiding van het coronavirus in te perken. De pandemie is opnieuw aan een sterke opmars bezig en het aantal besmettingen in Ternat ligt onrustwekkend hoog. Tot op vandaag is het alertniveau van Ternat rood, met een incidentie van ruim 606 op zeven dagen (bron zorgatlas op heden) en 1280 op 14 dagen (bron Sciensano).

 

Het is dan ook de bedoeling dat mensen zo weinig mogelijk met andere mensen in contact komen. Daarom besliste burgemeester Michel Vanderhasselt om niet te wachten tot 30/10 en nu al maatregelen te treffen. Hoe sneller we ingrijpen, hoe sneller we het virus de mond kunnen snoeren.

 

 

Bovenop de federale en Vlaamse maatregelen worden vanaf 29 oktober 2020 volgende bijkomende maatregelen getroffen op het grondgebied van de gemeente Ternat :

 

- Alle indoor sportinfrastructuur wordt gesloten ( zwembad, sporthallen, …)
Zij kunnen enkel gebruikt worden voor noodopvang, deze noodopvang dient zo veel als mogelijk in open lucht te worden georganiseerd;

 

- Alle indoor cultuurinfrastructuur (met uitzondering van de bibliotheek en plaatsen voor de eredienst) met een openbaar karakter (waaronder CC De Ploter, openbare en private feestzalen, parochiezalen, buurthuizen) zijn gesloten voor alle activiteiten met uitzondering van het houden van rouwmaaltijden na begrafenis of crematie of voor het organiseren van activiteiten van onderwijs;

 

- De bibliotheek blijft open maar organiseert net zoals tijdens de lockdown begin dit jaar een afhaalmodus.

 

- Alle bijeenkomsten van jeugdbewegingen, groepssportactiviteiten, culturele samenkomsten en evenementen worden verboden.

 

Deze maatregelen gelden tot en met 11 november 2020 en zullen dan geëvalueerd worden.

 

Verder roepen we alle inwoners van Ternat op om zich aan de regels te houden en de afstands- en hygiëneregels te respecteren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 07 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 06 mei 2021
Guido Van Cauwelaert | 30 apr 2021
Guido Van Cauwelaert | 29 apr 2021
Guido Van Cauwelaert | 28 apr 2021

archief