Fietspaden in Nieuwbaan en Sluisvijverstraat in TERNAT dankzij fietsfonds

C21

Fietspaden in Nieuwbaan en Sluisvijverstraat in TERNAT dankzij fietsfonds

Editiepajot_fietspad
Repro EP.

De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant keurde een eerste fietsfondsdossier in Ternat goed. In de Nieuwbaan en de Sluisvijverstraat komen binnenkort fietspaden. De fietsverbinding tussen Liedekerke en Sint-Katherina-Lombeek wordt zo fietsvriendelijker. Het station Essene-Lombeek zal via dit project meer fietsverkeer aantrekken.

De Sluisvijverstraat krijgt enkelrichtingsfietspaden van 1,75 meter breed. De fietspaden lopen continu door over de spoorwegovergang van spoorlijn 50. In de Nieuwbaan is het fietspad aan de noordzijde van de rijweg als een gemengd fiets- en voetpad van 2 meter breed ontworpen. Door het ruimtegebrek worden hier geen aparte fiets- en voetpaden aangelegd. Aan de zuidzijde van de rijweg komt wel een volwaardig fietspad van 1,50 meter breed. Aan deze zijde van de rijweg worden geen voetpaden aangelegd.

Het fietsfonds is een samenwerking tussen de provincie en het Vlaamse gewest. Gemeenten kunnen 80% subsidies ontvangen voor de aanleg van nieuwe fietspaden als ze gelegen zijn op het provinciaal functioneel fietsroutenetwerk. Deze subsidies zijn voor 40% afkomstig van de provincie en nog eens 40% van het Vlaamse gewest. De gemeenten moeten hierdoor maar 20% van de aanlegkosten zelf betalen.

De werken voor de fietspaden zullen eind 2010 starten.

"Op deze route is namelijk ook een spoorwegbrug gelegen. Infrabel gaat in deze periode de brug vernieuwen en verbreden. Op de brug worden eveneens fietspaden aangelegd. De werkzaamheden worden samen uitgevoerd" vertelt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor mobiliteit en wegen.

De werken aan de spoorwegbrug voor de aanleg van de fietspaden kaderen dan weer in een provinciaal strategisch fietsproject. Zo'n project draagt bij tot de realisatie van het bovenlokaal fietsroutenetwerk. Daardoor kan de provincie bijdragen tot een snelle realisatie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2009
Gerrit Achterland
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 02 dec 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 21 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 19 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 10 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 08 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 07 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 07 nov 2023

archief