TERNAT Gemeente koopt grond langs Spoorwegbaan en verkoopt grond aan Potgieter

C21

TERNAT Gemeente koopt grond langs Spoorwegbaan en verkoopt grond aan Potgieter

Img_4635
 

De gemeente Ternat koopt een stuk landbouwgrond langs de Spoorwegbaan in Sint-Katherina-Lombeek aan met het oog op een eventuele latere verbreding van de straat en het aanleggen van de fietssnelweg. In Wambeek aan de Potgieter verkoopt de gemeente dan weer een bouwgrond'. Beide beslissingen werden gisteren door de gemeenteraad genomen'.

Aan de Spoorwegbaan gaat het om een smal stuk grond van 190 lopende meter en 4 meter breed. “Op het stuk waar de grond te koop staat, is de Spoorwegbaan erg smal. De verkoper van de landbouwgrond gaat akkoord om de grond in verschillende stukken te verkopen, zodat wij de smalle spie langs de Spoorwegbaan kunnen kopen. Zo kunnen we in de toekomst betere fietsvoorzieningen aanleggen. Dat komt goed uit, want de fietssnelweg loopt erlangs”, zegt schepen voor omgeving Gunter Desmet. De aankoop van het stuk landbouwgrond kost de gemeente 6.272 euro. “Een unieke opportuniteit die we niet konden laten liggen”, aldus schepen Desmet.

De verkoop van een bouwgrond langs de Potgieter bracht 185.000 euro op. De bouwgrond was eigendom van het OCMW van Ternat. "Vroeger kregen OCMW’s wel vaker bouwgronden in handen wanneer de eigenaars overleden en geen erfgenamen hadden, of wanneer de eigenaars in zware schulden zaten. Vanuit de gemeente hebben we geen ambitie om zelfs iets te doen met de grond langs de Potgieter”, zegt schepen voor omgeving Gunter Desmet. “Daarom beslisten we de grond te verkopen. Dat gebeurde via een openbare procedure.” Uiteindelijk werd de grond gekocht door een Wambekenaar die er zal bouwen en wonen. Ook in de toekomst wil het lokaal bestuur nog enkele gronden verkopen langs de Schapenbaan, Assesteenweg en Bosstraat.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief