TERNAT - Assistentiewoningen De Sibbe gerenoveerd

TERNAT - Assistentiewoningen De Sibbe gerenoveerd

20201126_flats_de_sibbe_klein
Maatschappelijk werker Astrid Van Cutsem en schepen voor welzijn Marc Faes
 

Na twee jaar zijn de twintig assistentiewoningen van De Sibbe helemaal gerenoveerd. De woningen kregen een nieuwe badkamer, nieuwe keuken, nieuwe vloeren en ramen en zijn klaar voor de toekomst. Nu de werken afgerond werden zijn er opnieuw woningen beschikbaar.

Het project voor de renovatie van De Sibbe werd in 2018 opgestart onder voormalig OCMW-voorzitter Jean Trembloy. “Er werd met eigen middelen gerenoveerd, zonder geld te moeten lenen. En de werken werden uitgevoerd binnen de geraamde bedragen, men is hierbij niet over een dag ijs gegaan”, zegt Jean. “De nood om te renoveren was groot, je weet wel, slijtage en de wens om meer modern comfort te hebben. Nieuwe vloeren, nieuwe ramen, nieuw sanitair en een nieuwe keuken, het was een totale renovatie om het comfort aan te passen aan de huidige noden en wensen. Vergeet niet dat het complex van de sibbe al meer dan 20 jaar oud was.”

“Dat de  werken twee jaar duurden komt omdat onze bewoners hier tijdens de werken ook konden blijven wonen”, vult huidig schepen van welzijn Marc Faes aan. “We begonnen met twee leegstaande woningen te vernieuwen. Eens dat achter de rug was, hebben we telkens per vierwoningen gerenoveerd en verhuisden we de bewoners tijdelijk naar een andere woning van het complex. Hun meubels werden ondertussen gestockeerd en in de tijdelijke woning voorzagen wij zelf meubels, zodat de bewoners niet te veel moesten verhuizen”, aldus schepen Faes.

“Die ongemakken voor de bewoners zijn nu gelukkig achter de rug. De Sibbe is een hechte gemeenschap wat zeer belangrijk is in de donkere corona tijden”, zegt Jean Trembloy.

Aannemer PIC Reno Decor voerde de werken uit voor zo’n 650.000 euro. Nu alle woningen afgewerkt werden zijn er opnieuw enkele assistentiewoningen beschikbaar en kunnen senioren zich inschrijven op de lijst. 

“De assistentiewoningen van De Sibbe hebben heel wat te bieden. Eerst en vooral zijn ze goedkoper dan private serviceflats. Wie in De Sibbe verblijft, mag ook nog een woning in eigendom hebben, iets wat bijvoorbeeld bij de sociale huisvestingsmaatschappij niet kan. “Alle wooneenheden bevinden zich op het gelijkvloers en hebben een aparte ingang langs buiten. Je krijgt hier dus helemaal geen rust- of ziekenhuisgevoel”, zegt schepen Faes. “Elke woning beschikt over een eigen terras en er is een gemeenschappelijke tuin die door de gemeente wordt onderhouden. In het cafetaria kan je terecht voor leuke activiteiten.”

Verder kunnen bewoners beroep doen op overbruggingszorg en een poetsdienst. Nieuwe bewoners mogen ook hun eigen poetshulp blijven gebruiken. Een noodoproepsysteem in elke flat en een gezamenlijke wasserette maken het hele project compleet. “De perfecte locatie voor ouderen om zonder zorgen en toch zelfstandig te wonen”, aldus schepen Faes.

Meer info bij Dienst Welzijn/OCMW Kapelleveld 10 ,1742 Ternat Tel 02 451 45 40 

 

 

E-mail
welzijn@ternat.be

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 19 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 13 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021
Guido Van Cauwelaert | 31 dec 2020
Guido Van Cauwelaert | 29 dec 2020

archief