TERNAT - 400 alleenstaanden krijgen feestmaaltijd

TERNAT - 400 alleenstaanden krijgen feestmaaltijd

5091b84d-574b-45fc-99de-a9996957f5af
Restaurant De voet van Keizer Karel leverde een maaltijd af bij Maria Van der Gracht in de Klapscheutstraat.
 
Op dinsdag 19 januari 2021 krijgen maar liefst 400 alleen wonende 65-plussers een feestmenu aangeboden. De gemeente doet dit ter vervanging van het jaarlijkse kerstdiner. De maaltijden worden klaargemaakt en rondgebracht door 5 restauranthouders en cateraars uit de gemeente.
 
De gemeente organiseert al jaren een kerstdiner voor alleenstaande 65-plussers. Dit gebeurt jaarlijks in de aanloop naar kerstmis in de parochiezaal van Ternat. Er kan dan ook een dansje gedaan worden. Elk jaar zijn er rond de 200 deelnemers.
 
Door corona kon dit evenement deze keer niet doorgaan. Daarom besloot de gemeente het anders aan te pakken. Zo ontstond het idee om een feestmaaltijd aan huis te laten leveren.
 
“Alleenstaande 65-plussers moeten net zoals andere mensen al een lange tijd veel missen”, zegt schepen voor senioren Jozef Borremans. “Zo kan men al maanden  niet naar de maandelijkse bijeenkomsten van de seniorenbonden, werd er geen jaarlijkse busuitstap van de gemeente georganiseerd (was dit jaar voorzien naar de mosselkwekerijen in Nederland)  en was er geen seniorenweek, welke steeds een groot en gevarieerd aanbod voor de senioren aanbiedt. Om toch iets voor hen te doen, besloten we deze massale take-away te organiseren.”
 
Alle alleenstaande 65-plussers werden hiervoor persoonlijk aangeschreven en de respons was enorm. Maar liefst 400 personen hebben zich ingeschreven voor deze feestmaaltijd. Het gemeentebestuur heeft vervolgens alle restaurants en traiteurs van de gemeente gecontacteerd voor deelname. Conditie was natuurlijk: ze moesten het aan huis leveren. Vijf restaurants en traiteurs hebben zich hiervoor aangemeld en zullen op 19 januari dus elk een 80 alleenstaanden een feestmaaltijd bezorgen. De deelnemende restaurants en cateraars zijn Restaurant NoNon, De Voet van Keizer Karel, Traiteur Délice, Cook for rent en traiteur Elton.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 25 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 17 feb 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 10 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 03 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 29 jan 2021
Guido Van Cauwelaert | 27 jan 2021

archief