TERNAT - Fietsbieb opent de deuren

C21

TERNAT - Fietsbieb opent de deuren

Img_4644
De Fietsbieb is gevestigd in het oude gemeentehuis en is elke laatste zaterdag van de maand open van 10u tot 12u. De medewerkers helpen graag mee om een geschikte fiets te zoeken.
 
Img_4650
In de Fietsbieb kan je tweedehandsfietsen lenen voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Je mag één jaar lang een kinderfiets gebruiken voor 20 euro fietsgeld en 20 euro waarborg.
 
Image002
 

Nadat de officiële opening eerder was uitgesteld door corona, opent de Fietsbieb van Ternat op zaterdag 27 februari de deuren. Kinderen tussen 2 en 12 jaar kunnen er terecht om een fiets te huren voor 20 euro per jaar.

 

In de Fietsbieb kan je tweedehandsfietsen lenen voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Je mag één jaar lang een kinderfiets gebruiken voor 20 euro fietsgeld en 20 euro waarborg. Met het initiatief wil Ternat inwoners de kans geven om hun kinderen te laten fietsen zonder daar veel geld te moeten aan uitgeven. “Een degelijke fiets is niet goedkoop, maar een kind groeit daar ook snel uit”, zegt schepen van mobiliteit Gunter Desmet. “Via de Fietsbieb kunnen ouders een fiets op maat huren en die een jaar later inwisselen voor een groter exemplaar. We maken fietsen zo ook toegankelijker voor wie de financiële middelen niet heeft om telkens een nieuwe fiets te kopen. En bovendien vermijden we dat oude fietsen bij het vuilnis worden gezet: we geven de fietsen een nieuw leven.”

 

De Fietsbieb is gevestigd in het oude gemeentehuis en is elke laatste zaterdag van de maand open van 10 tot 12 uur. De medewerkers helpen graag mee om een geschikte fiets te zoeken. De fiets kan op het gemeenteplein veilig worden uitgetest. Door Corona werken ze voorlopig op afspraak (https://tinyurl.com/fietsbiebternat). 

 

Tijdens de uitleenperiode zijn gebruikers zelfverantwoorhdelijk voor het onderhoud en kleine reparaties. Wie zelf een fiets wil schenken kan contact opnemen via ternat@fietsbieb.be. Schenkers krijgen in ruil een jaar gratis lidmaatschap. Ook vrijwilligers mogen zich nog steeds melden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2021
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 24 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 15 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 12 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 11 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 10 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 06 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 18 dec 2021

archief