TERNAT - Luc Sergooris

C21

TERNAT - Luc Sergooris

5ee417c4-6cf7-4d76-92bb-38f3699b7d85
 

Deze week overleed Luc Sergooris uit Wambeek. Hij was er actief in verschillende verenigingen, waaronder het Davidsfonds en het Pol de Montgenootschap.

 Oud burgemeester Ronald Parys kende Luc goed.

“Mijn samenwerking met Luc dateert van de tweede helft van de jaren negentig en nam in de loop van de jaren diverse vormen aan”, zegt Ronald. “De eerste contacten situeerden zich tijdens de overname van de vrije meisjesschool in Wambeek door de gemeentelijke jongensschool. Ik was schepen van onderwijs en Luc was voorzitter van de schoolraad.

Hoewel de inzet groot was en de belangen niet altijd parallel liepen, kwamen we toch vlug tot een consensus. Transparantie , wederzijds vertrouwen en respect waren de ingredienten voor het succes. Sindsdien heb ik Luc nooit  meer losgelaten.Hij was dan ook van onschatbare waarde om mij   voortdurend de polsslag van het  Wammeks sociaal en cultureel leven te laten voelen.

Als één van de drijvende krachten van de Wammekse feesten,als  voorzitter van de Parochie, als voorzitter van het Davidsfonds Wambeek, als medeoprichter van het Pol de Mont genootschap …en ik vergeet  wellicht nog dingen… was hij een onvermijdelijke gesprekspartner voor het gemeentebestuur.

Steeds verdedigde hij  met verve daarbij de belangen van zijn geliefd Wambeek in het algemeen en van zijn vaste stek Klapscheut in het bijzonder.In zijn eigen stijl liet hij mij dan “waterheertje van Ternat” zijn gedacht weten om mij voor eens en altijd te doen beseffen dat “Wammek Vlaams en landelijk “ is en zal blijven ;en daarmee gedaan!Intussen was tussen ons ook een hechte vriendschap gegroeid die we meestal overgoten met een glas rode wijn van zijn uitstekende wijnkelder.Het moest daarbij niet altijd over politiek gaan.

Luc had ook een voorliefde voor geschiedenis en heemkunde die ik met hem deelde, en ondanks onze verschillende invalshoeken kwamen we  na een goed gesprek vaak tot dezelfde conclusie :Santé!

Onze relatie werd  tenslotte bekroond in september 2019 met een gezamenlijke uitstap naar de streek van Bergerac waar Luc in Vianne een tweede thuis had gevonden  in zijn eigen wijngaard van Buzet -streekwijn.

Tijdens deze reis werd alleen maar bevestigd wat ik altijd al in hem  vermoed had:

Luc  is een goede man met een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor alles en iedereen dat hem dierbaar is.

Hem ,thans  zo vroeg moeten missen zal ontzettend zwaar zijn, in de eerste plaats voor zijn echtgenote ,kinderen ,kleinkinderen en zijn familie maar ook voor allen die het geluk hebben gehad, hem gekend te hebben.

Wammek heeft met Luc één van zijn zonen definitief verloren.

Ronald Parys, gewezen burgemeester

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2021
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 24 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 15 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 12 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 11 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 10 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 06 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 18 dec 2021

archief