TERNAT - Vanaf 1 juli voorrang op hoofdwegen

C21

TERNAT - Vanaf 1 juli voorrang op hoofdwegen

Img_4656
 
Img_4660
 
Img_4661
 
Img_4662
 

Het gemeentebestuur wil een voorrangsregeling invoeren op de zogenaamde hoofdwegen. Het nieuwe politiereglement wordt volgende week donderdag aan de gemeenteraad voorgelegd en zou van kracht worden op 1 juli.

Het gaat om 26 straten Het zijn de belangrijkste invalswegen waar er al dan niet doorstromingsproblemen zijn. Deelgemeente Ternat krijgt 12 voorrangstraten, deelgemeente Lombeek heeft er 9 en deelgemeente Wambeek heeft er 5.

Daarnaast wordt ook het wisselend parkeren in het begin en op het einde van de maand afgeschaft en zal er meer gebruik worden gemaakt van witte markeringen op de rijbaan. 

Een onderbroken streep in het midden van de weg betekent dat het iedere bestuurder verboden is deze te overschrijden, behalve om in te halen, om links af te slaan, om te keren of om van rijstrook te veranderen. Wanneer de trekken van een onderbroken streep korter zijn en dichter bij elkaar getrokken, kondigen zij het naderen van een doorlopende streep aan. Het aanbrengen van een witte onderbroken streep heeft ook tot gevolg dat er niet meer mag geparkeerd worden op dat gedeelte van de openbare weg waar de rijbaan is onderverdeeld in rijstroken.

Een witte doorlopende streep in het midden van de rijbaan betekent dat het voor iedere bestuurder verboden is deze streep te overschrijden. - Bovendien is het verboden links van een doorgetrokken streep te rijden wanneer deze de twee rijrichtingen scheidt. 

Wanneer parkeervakken zijn aangebracht is het verplicht om in deze vakken te parkeren. Indien alle parkeervakken zijn ingenomen mag er buiten de parkeervakken worden geparkeerd indien er geen andere parkeerovertreding wordt begaan. Een gele onderbroken streep mag op de werkelijke rand van de rijbaan, op een trottoirband of op de boordsteen van een verhoogde berm aangebracht worden.Langs deze gele streep is het parkeren op de rijbaan verboden. De gele onderbroken streep is tegelijk een verkeersregel (artikel 25) én een verkeersteken (art 75 bepaalt niet enkel de markering maar ook het parkeerverbod)

Er zullen op drie locaties dambordmarkeringen worden aangebracht, nl. op de Statiestraat (NMBS-station), Kerkstraat (warenhuis Lidl) en Terlindenstraat (warenhuis Delhaize)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2021
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 24 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 15 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 12 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 11 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 10 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 06 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 18 dec 2021

archief