TERNAT - N-VA wil publieke reactie burgemeester en secretaris na onfatsoenlijke uitspraken

C21

TERNAT - N-VA wil publieke reactie burgemeester en secretaris na onfatsoenlijke uitspraken

Moeppets2metsmiley__2_
 

Na de laatste gemeenteraad bleef de uitzending via youtube nog enkele minuten lopen. Tijdens die minuten hekelden burgemeester en secretaris verschillende politici van meerderheid en oppositie alsook een burger, die hen probeerde te bellen. Oppositiefractie N-VA wil een publieke reactie van het duo en zal er daarom vragen over stellen op de volgende gemeenteraad.

Bij het gesprek werden volgens N-VA-voorzitter Depoorter verschillende grenzen van het fatsoen overschreden. “Dat bijvoorbeeld de onbesproken en steeds correcte aanpak van de voorzitter van de gemeenteraad op de korrel werd genomen, betreuren wij”, zegt de N-VA-voorzitter.

Ook Voor Ternat-schepen Schoukens en Vooruit-GroenXL-raadslid Belsack moesten het ontgelden. Belsack kaartte op een eerdere gemeenteraad al de slechte resultaten van het gemeentelijk management aan bij de doorlichting van Audit Vlaanderen en liet nu geen spaander heel van een voorgesteld belastingreglement waarbij een buitensporige taks zou worden geheven op de verkoop van producten op private grond. De burgemeester ergerde zich eraan dat de voorzitster van de gemeenteraad hem zo lang aan het woord had gelaten. Iets wat uiteraard gewoon het democratisch recht van het gemeenteraadslid was.

De N-VA-voorzitter ergert zich ook aan de bespreking van een aanbestedingsdossier. “Vooral de manier waarop zo nonchalant over het dossier en over de belanghebbende gesproken werd, doet onze wenkbrauwen fronsen. Hopelijk krijgt deze affaire geen juridisch staartje”, zegt Depoorter.

Het filmpje circuleert al een hele tijd op sociale media maar tot nog toe kwam er geen publieke reactie, “Dit doodzwijgen is wat N-VA Ternat betreft geen optie en wij zouden zelfs onze taak als grootste oppositiepartij oneer aandoen door dit niet verder aan te kaarten. Daarom zal onze fractie tijdens de volgende gemeenteraad de nodige vragen stellen bij deze zaak”, zegt Depoorter.

Burgemeester Michel Vanderhasselt betreurt wat er gebeurde, maar wil de zaak ook niet dramatiseren, vertelde hij aan Het Nieuwsblad. “Er zijn dingen gezegd die niet gepast zijn. Maar het was al een lange dag en zowel ik als de directeur mailden onze oprechte excuses (aan de gemeenteraadsleden, nvdr). Men probeert hier nu een politieke zaak van te maken, maar ik heb liever dat men mij beoordeelt op het einde van de rit. Wie de gemeente volgt, weet dat er de afgelopen jaren heel wat verwezenlijkt is, en bovendien nog veel te gebeuren staat. Ik blijf mij dag en nacht inzetten voor Ternat”, aldus Vanderhasselt in Het Nieuwsblad.

Bekijk het fragment en oordeel zelf:

https://www.youtube.com/watch?v=HMfKHdjlvqU

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 24 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 15 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 12 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 11 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 10 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 06 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 18 dec 2021

archief