TERNAT - Mobiliteitsdienst gaat GAS-boetes geven aan foutparkeerders

C21

TERNAT - Mobiliteitsdienst gaat GAS-boetes geven aan foutparkeerders

506130dd-fcf4-4327-a33f-07180a5d494b
 

De mobiliteitsdienst stelt vast dat nog steeds heel wat autobestuurders fout parkeren. Omdat dit tot gevaarlijke situaties leidt wil men strenger optreden tegen foutparkeerders en worden de parkeercontroles opgevoerd.

“Twee van onze personeelsleden werden intussen opgeleid tot GAS-ambtenaar. Naast de politie kunnen nu ook zij vaststellingen van foutparkeren doen”, zegt burgemeester Michel Vanderhasselt, bevoegd voor veiligheid. De grote parkeerfouten in Ternat bestaan uit het parkeren op voetpaden, zebrapaden of fietspaden. Ook parkeren veel mensen op plaatsen waar een parkeerverbod geldt, bijvoorbeeld ter hoogte van een witte volle lijn, een witte of gele onderbroken lijn, op verkeersdrempels en op minder dan 5 meter van een kruispunt of zebrapad. Allemaal zaken die gevaarlijk zijn voor zwakke weggebruikers. “Vaak zorgt dit tot ergernis bij en creëert dit onveilige situaties. In de mate van het mogelijke zullen bestuurders worden aangesproken en gevraagd zich te verplaatsen. Is de bestuurder niet aanwezig of blijft hij in overtreding staan, zal een boete volgen”, aldus burgemeester Vanderhasselt.

De GAS-ambtenaren kunnen alleen boetes uitdelen voor wie effectief foutparkeert. Langparkeren in de groene zone en parkeren in de blauwe zone zonder parkeerkaart wordt nog steeds gecontroleerd door de parkeerwachters van OPC.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2021
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 aug 2022
Guido van Cauwelaert | 10 aug 2022
Guido Van Cauwelaert | 20 jul 2022

archief