TERNAT - Baert levert aan scholen met fiets en electrische voertuigen

C21

TERNAT - Baert levert aan scholen met fiets en electrische voertuigen

E63a0d3a-833c-43c3-9421-ea97c5bee018
De leveringen gebeuren met duurzame transportmiddelen zoals fietsen, elektrische wagens en voertuigen op biodiesel.
 
957e353a-bcfa-41f1-bc55-167ef7ac5747
“Duurzaamheid zit in ons DNA. We dragen echt ons steentje bij tot het milieu en CityDepot is de kers op de taart.” - Zaakvoerders Goele en Timme Baert
 

Het Ternatse familiebedrijf Baert, de grootste totaalleverancier voor scholen in België, start met milieubewuste leveringen. Het werkt daarvoor samen met CityDepot by BD Logistics, dat een duurzame bezorging van goederen naar de binnenstad en terug aanbiedt. De leveringen gebeuren met duurzame transportmiddelen zoals fietsen, elektrische wagens en voertuigen op biodiesel. Een unicum in ons land, want Baert is de eerste Belgische schoolleverancier die zijn transport op deze ecologische manier organiseert.

Duurzame samenwerking

CityDepot by BDLogistics is allang geen onbekende meer op de Belgische transportmarkt. De stadsdistributeur werkt met grote namen samen uit de retail- en facility sector. Ook Baert - een gespecialiseerde leverancier voor onder andere scholen, kinderdagverblijven, praktijken en bedrijven - kiest er nu voor om te starten met groene leveringen. Zaakvoerders Goele en Timme Baert noemen het een goede zaak voor alle betrokken partijen en niet in het minst ook voor het milieu.

“Dit is een duurzame samenwerking die alleen maar voordelen kent. Een aanzienlijk deel van onze goederen zal voortaan worden opgehaald in ons centraal depot in Ternat en naar het CityDepot aan de rand van de stad worden gebracht. Van daaruit wordt alles slim en groen geleverd naar onze klanten in de binnenstad. Zo verminderen we het aantal gereden kilometers in de steden en dragen we samen bij tot een duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid in de stad.”

Succesvol pilootproject

De structurele samenwerking tussen Baert - dat onder andere schoolgerief, educatief materiaal en meubilair verkoopt - en CityDepot komt er na een succesvol pilootproject in Gent. Zaakvoerders Goele en Timme Baert: “We waren zo tevreden over de proefperiode dat we nu besloten hebben om groen te leveren in Gent, Antwerpen en Brussel en hun omliggende gemeentes. Maar we zijn heel ambitieus en willen in de toekomst onze duurzame leveringen verder uitbreiden naar de rest van het land. Zo gaan we de komende periode ook leveren in Hasselt, Roeselare en Mechelen.”

 

Ook CityDepot blikt tevreden terug op het pilootproject en noemt het "double green principe" de sleutel tot het succes. Kristof Gouvaerts, managing director van CityDepot: “In de eerste plaats zorgt CityDepot ervoor dat ze de pakketjes zoveel mogelijk bundelen aan de rand van de steden en op het afleverpunt. Daarnaast zetten we ook heel sterk in op duurzame transportmiddelen. Kleinere pakjes worden geleverd met de fiets of de elektrische bestelwagen, grotere stuks met de CNG meubelbakwagen of vrachtwagen op HVO (biodiesel). Bovendien combineren we leveringen én ophalingen in de binnenstad. Resultaat is dat de voertuigen op groene energie goed gevuld de stad binnenrijden en weer verlaten. Op die manier zijn er veel minder logistieke bewegingen nodig en is er dus ook minder CO2 uitstoot. Dubbel groen dus.”

 

“Duurzaamheid zit in ons DNA. We dragen echt ons steentje bij tot het milieu en CityDepot is de kers op de taart.” - Zaakvoerders Goele en Timme Baert

 

Baert is de eerste en voorlopig ook enige Belgische schoolleverancier die er bewust voor kiest om zijn stadsdistributie op deze duurzame manier te organiseren. Geen toeval, zeggen de zaakvoerders van het Ternatse familiebedrijf: “Duurzaamheid zit in ons DNA. Zo gebruiken we voor de verwarming van onze gebouwen warmtepompen in plaats van aardolie of gas. Onze zonnepanelen zorgen dan weer voor groene elektriciteit. Het hout voor ons meubilair is afkomstig uit bossen die beheerd worden volgens de FSC normen voor duurzaam internationaal bosbeheer. Dit is dus echt de kers op de taart.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2021
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief