TERNAT - VooruitGroenXL vraagt meer publieke toiletten

C21 Css

TERNAT - VooruitGroenXL vraagt meer publieke toiletten

Fb90f870-7f53-4a67-8144-2dfb3f543899
Ook bij CC De Ploter klopte men tijdens de voorbije sluiting van de horeca vergeefs aan voor een toiletbezoek. Dat zal bij een evenuele nieuwe lockdown of sluiting horeca niet meer gebeuren beloofde de burgemeester namens de meerderheid.
 

Fractie VooruitGroenXL stelt aan de gemeenteraad voor om werk te maken van openbare toiletten. Tijdens de lockdown en de sluiting van de horeca werd het ontbreken ervan pijnlijk duidelijk. Zelfs de toiletten van CC De Ploter bleven ondanks herhaald aandringen gesloten, ook al vertrekken hier verschillende wandelingen. 

Enkel de toiletten van het gemeentehuis/bibliotheek waren open tijdens de openingsuren. De toiletten van het Cultureel Centrum De Ploter bleven, ondanks herhaaldelijk aandringen, gesloten. Ook al is dit het vertrek- en eindpunt van verscheidene wandelingen. 

De toiletten van het station van Ternat  waren enkel toegankelijk tijdens de beperkte openingsuren van het loket. Maar sinds enige tijd is dat definitief dicht. Tijd dus om contact op te nemen met de NMBS zodat deze toiletten snel weer toegankelijk worden wanneer het gebouw een “nieuwe maatschappelijke functie” krijgt zoals de NMBS aankondigt. Er zou ook door de gemeente een overeenkomst met de NMBS kunnen gemaakt worden om de toiletten permanent toegankelijk te maken, mits beveiliging met een identiteitscontrole (toegang met IDlezer), zoals dat reeds in verscheidene gemeenten gebeurt. Camera’s staan er reeds.

Wereld Toilet Dag

Op 19 november was het Wereld Toilet Dag en werd wereldwijd aandacht voor problemen rondom sanitaire voorzieningen gevraagd. Ook deze organisatie wijst erop dat er zeker tijdens de coronacrisis een nog nijpender tekort aan openbaar toegankelijke toiletten was. 

 Het voorstel van VooruitGroenXL werd unaniem goedgekeurd. De burgemeester beloofde namens de meerderheid dat bij een eventuele nieuwe lockdown of sluiting horeca in alle delen van de gemeenten toiletten zullen voorzien worden. Van Cauwelaert wees erop dat er ook structureel wat moet veranderen.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2021
Guido Van cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 11 aug 2022
Guido van Cauwelaert | 10 aug 2022
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 20 jul 2022
Guido Van Cauwelaert | 02 jul 2022
Guido Van Cauwelaert | 01 jul 2022
Guido Van Cauwelaert | 01 jul 2022

archief