TERNAT - Meer betalen voor minder dienstverlening in recyclagepark - N-VA gaat niet akkoord

C21

TERNAT - Meer betalen voor minder dienstverlening in recyclagepark - N-VA gaat niet akkoord

A3d9a543-ef95-439c-8c3c-a1e1c362c22b
“We vrezen dat de al bij al zeer beperkte ruimte op het niet-betalende deel van het park waar in- en uitgaand verkeer uit het betalend deel steeds door moet, nog moeilijker bruikbaar zal worden als inwoners uit Lennik en Roosdaal daar nog eens bijkomen”, zeggen raadsleden Arno en Sven De Paepe.
 
E1ac15a4-88db-419d-b477-fb300ff21223
 

De N-VA is boos omdat de politieke meerderheid besliste om de openingsuren van het recyclagepark te beperken en sommige fracties duurder te maken. Dat gebeurt in het kader van een samenwerkingsverband met Roosdaal en Lennik.

De gemeente Ternat zal bij aanvang van het nieuwe jaar een grensoverschrijdende samenwerking opstarten met hetrecyclagepark van Roosdaal en de inwoners van Lennik.Dat beslisten de meerderheidspartijen CD&V en Voor Ternat gisterenavond op de gemeenteraad. Ze trachten hiermee meer kostenbesparend te werken en tegelijkertijd de efficiëntie van het park te verhogen. “Een slecht idee”, vindt oppositiepartij N-VA Ternat. “Met deze maatregel krijgen we minder openingsuren en dus minder dienstverlening naar onze inwoners toe, daarbovenop wordt een bezoek duurder door voortaan een minimumkost aan te rekenen. Een samenwerking moet positieve gevolgen hebben voor alle partijen. Dat is hier niet het geval, zegt gemeenteraadslid Arno De Paepe.”

 

De meerderheid besliste deze week om op vraag van Intradura ons recyclagepark open te stellen voor inwoners van Roosdaal en Lennik. “Op zich vinden we als N-VA een intergemeentelijke samenwerking zeer positief, hoewel we absoluut niet geloven dat veel Ternattenaren zullen afzakken naar Roosdaal met hun afval”, stelt raadslid Sven De Paepe.

 

“Voor de Ternatse inwoners is dit verhaal echter slecht nieuws. In de eerste plaats worden de openingsuren teruggeschroefd, naast zondag en maandag blijft het park nu ook op donderdag helemaal dicht. Daarnaast stellen we ook vast dat de prijs zal stijgendoordat iedereen sowieso minimumkost van 5kg afval zal betalen onafhankelijk van het reële gewicht. Dat groenafval minder duur wordt was meer dan hoog tijd, (winstgevende) privé bedrijven uit de omgeving werken voor minder dan de helft van de prijs”, vervolgt hij. 

 

N-VA Ternat is absoluut niet gewonnen voor het idee dat de dienstverlening wordt afgebouwd én tegelijk een bezoek aan het recyclagepark duurder zal worden. “We vrezen dat de al bij al zeer beperkte ruimte op het niet-betalende deel van het park waar in- en uitgaand verkeer uit het betalend deel steeds door moet, nog moeilijker bruikbaar zal worden als inwoners uit Lennik en Roosdaal daar nog eens bijkomen”, zegt raadslid Arno De Paepe.“En op donderdag mogen we dan naar Roosdaal trekken met onze (aanhang)wagens? Onnodig tijdverlies, zeker na een lange werkdag, en bovendien helemaal niet duurzaam. Ik stel vast dat geen enkele Ternattenaar gewonnen is bij deze samenwerking, bijzonder jammer”, concludeert hij.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2022
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 feb 2024
Ingezonden | 14 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 13 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 09 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 07 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 07 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 05 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 04 feb 2024
Redactie Editiepajot | 03 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 30 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 24 jan 2024

archief