TERNAT - Oppositie ongerust over toename schuld gemeente

C21

TERNAT - Oppositie ongerust over toename schuld gemeente

76b1a9bc-4634-4070-a605-3babbcace8cc
Sophie Claeys
 
0a2546d7-031d-4d6c-a1c4-723f91484bd0
Rutger Belsack
 

Zowel Vooruit-GroenXL als N-VA stemden gisteren tegen de aanpassingen van het meerjarenplan voorgesteld door de meerderheid. Uit het meerjarenplan blijkt dat het Ternatse bestuur de uitstaande schuld van de gemeente van 2022 laat stijgen van maar liefst 23.348.355 euro naar 31.176.724 euro in 2025.

"Dat is ongezien", zegt Sophie Claeys van N-VA. "De financiële schuld zal daardoor tegen de 2000 euro per inwoner oplopen en daarmee ver boven het gemiddelde zitten van de regio Halle-Vilvoorde. Ondanks het feit dat de gemeente Ternat een onverwacht hoge inkomstenbelasting kon innen en er daar een kans lag om de schulden af te bouwen gaat men de schulden verhogen. Mede met de stijgende rente lijkt dit een gevaarlijke operatie."
 
"Daar stellen wij ons als partij ernstige vragen bij, zeker in dergelijke onzekere economische tijden", vervolgt Sophie." Uiteraard zijn wij als Ternatse partij voor investeringen die de burger ten goede komen. Als we evenwel kijken naar de keuzes die gemaakt worden door de meerderheid kunnen wij ons daar niet in vinden.
 
Een ondoordachte aanleg van een fietspad in de Fossebaan waarbij talrijke bomen sneuvelen, de aanleg  van voetpaden in de Industrielaan - en dit is alles voor meer dan 5 miljoen euro - lijken ons niet de goede keuzes te zijn voor de Ternatse burger. Beide - al dan niet toevallig - projecten op locaties waar onze burgemeester belangen heeft..." zegt gemeenteraadslid Sophie Claeys. 
 
"Het lijken ons projecten te zijn die eerder passen in individuele verkiezingsbeloften die Michel Vanderhassselt en Jozef Borremans gemaakt hebben in plaats van projecten die passen in een globale visie voor een veilige mobiliteit voor onze burger.

 

N-VA kiest resoluut voor veilige fietspaden, voetpaden een goed aangelegd wegenwerk, maar deze dienen ons inziens in eerste instantie tussen de dorpskernen en op de wegen van- en naar school aangelegd worden, voor de Ternattenaar en de Ternatse schoolgaande jeugd. " vervolgt zij.
 
Ook VooruitGroenXL is tegen het kappen van de vele bomen in de Fossebaan terwijl er genoeg alternatieven zijn. "We maken ons ook ongerust dat er in de begroting geen enkele buffer meer voorzien is. Terwijl elke burger weet dat de prijzen van grondstoffen en werken met 20 à 30 % stijgen en niet direct zullen zakken", zegt Rutger Belsack. "En dat de meerderheid dan lakoniek antwoordt dat er daarover niks voorzien is in de cijfers van het Planbureau ... En waar ze zich blijkbaar ook niet bewust van zijn is dat het gelijktijdig uitvoeren van al die wegenwerken ook tot een nieuwe verkeerschaos zal leiden, zoals we er nog maar net een meegemaakt hebben", besluit Rutger.
 
Eerder verschenen
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2022
Guido van Cauwelaert
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 22 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 19 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024

archief